onsdag 22 maj 2019

Drömmar om att sticka


Jag har massor med garn, M A S S O R och jag vill gärna sticka fler plagg till min garderob. Kanske t.o.m. planera in stickat när jag planerar vad jag ska sy för kläder. Nu har jag tittat igenom favoriter på Ravelry, tittat vad jag har för UFO-projekt i gömmorna och satt ihop en #KnitNine2019. Fast de kanske blir klara under 2019-2020 för jag tror verkligen inte att jag kommer att hinna sticka allt det här på de månader som återstår av 2019. Vi ska ju flytta i september och innan dess har vi massor med besök. Men drömma kan jag ju få göra.
I övre raden finns koftan Emma som Linnea Öhman designat. Jag har börjat på den en gång men repade upp så kanske är den inte så högt på önskelistan. Nästa är Koftan Levenwick av Gudrun Johnston. Den skulle bli fin i ett grått Visjö som jag köpte 2014 och längst upp till höger är bohuskoftan Gallret Rött som jag har stickat oket på och påbörjat kroppen.
     Mittenraden börjar med Fallow Sweater som Maria Magnusson designat. Den påbörjade jag redan 2014 och förhoppningsvis blir den klar "snart". I mitten är det Crosshatch Pullover från Skala Patterns och den stickar jag i plommonlila Lucca Fino från BC garn och den påbörjades 2017. Till höger i mittenraden finns Polwarth från Ysolda och den stickar jag i Angorett som jag färgat i en djuplila färg.
Längst ner till vänster finns koftan Peas in a Pod som jag tyckt varit fin ända sedan jag såg den första gången för flera år sedan. Om jag gör den kommer jag nog att göra den lite längre. I mitten finns en oktröja som jag köpte ett garnkit till på NoaNoa för länge sedan. Jag har gjort ärmarna och stickar just nu på kroppen. Längst ner till höger finns tröjan Groupie från Ankestrick som också är en klassisk modell men med en twist. Jag har en fin senapsgul merino från Wollmeise som kanske skulle kunna passa till den.

Vad har du på din önskelista att sticka framöver?

1 kommentar :

Heidi sa...

Du har valt fina projekt att titta närmare på innan du bestämmer dig för vilket nästa projekt är.

Jag har en lång kö på Ravelry, och frågan är vad jag är sugen på att sticka härnäst. Just nu står Ursa och Regatinha jeans högt på min lista:)