fredag 19 april 2019

Mitt bästa tips

För ett tag sedan hittade jag ett superbra tips för att få till en bra fotobakgrund och nu har jag skaffat min egen. Det var i bloggen Makery jag hittade tipset om att sätta upp en rullgardin på väggen att ha som bakgrund när jag fotar mina kläder. I mitt syrum finns ingen lugn vägg som passar som bakgrund och även om jag ibland tänkt att jag ska ha en rulle papper att rulla ut när jag ska fota är det problem med hur det skulle fästas så att ha en rullgardin att bara dra ner underlättar verkligen. 
Så här ser det ut när rullgardinen är nerrullad och provdockan väntar på att få något på sig. 


Så här såg det ut innan. De nedersta hyllorna ska snart vara tomma, om jag bara kommer iväg till återbruk och sopsorteringen. Till vänster och höger om hyllan finns det garderober där jag har lådor med garn och tyg. 
 Här är rullgardinen monterad och nerrullad. Lampan som satt upptill flyttade jag till en hylla som står i vinkel till höger om strykbrädan.

 Här är första testet att fota mot väggen och det känns verkligen toppen. Jag ska testa att fota med appen Stylebook också och där finns en funktion att ta bort bakgrunden och jag hoppas att det kommer att fungera smidigt nu när jag har en hel, ren bakgrund att fota mot.

Inga kommentarer :