söndag 10 februari 2019

En lugn söndag i Provence

Idag är det dags att fota en gång i timmen igen och fler som fotar hittar du här. Jag har planer att försöka komma igång att sy lite idag. Det har inte varit mycket av det den senaste tiden eftersom mycket tid går att konmaria vårt hem för att kunna få ihop våra två hem till ett i höst. Det har blivit några vändor till Emmaüs och sopsorteringen och det börjar bli mer plats på flera ställen i huset. Kanske blir det något som gås igenom även idag eller så fokuserar jag enbart på att komma igång att sy.
07.00 Har varit uppe en stund när jag kommer på att det är EFIT-dag idag. Jag fotar tulpanerna som vi köpte på marknaden igår.
Vid åttatiden stickar jag några varv på det som ska bli en bohuskofta. Du kan se några fler bilder på Ravelry om du är intresserad.
 Vid niotiden har jag letat fram en blus som ska få nya knappar och jag bläddrar i några mönstertidningar för att se om jag hittar ett mönster till leggings som kan sy till mig.
Vid tiotiden diskar jag brickan som kryddorna står på medans jag låter kaffet rinna ner.
Vid elvatiden kikar jag in på UFO-bloggen där jag både är deltagare med varierande resultat och lite admin i bakgrunden. Titta gärna in och se vad vi stickar på.
 Vid tolvtiden fotar jag ut på den gråa regntunga skyn. Vi har runt 13-14 grader varmt men det är "mörkt".
 Vid 13tiden tar jag en runda på wordfeud.
Vid 14tiden syr jag i knappar med hjälp av min symaskin. Jag byter ut knapparna eftersom färgen flagat och när jag kom på att jag kunde sy fast dem på maskin blev det genast mycket enklare.
 Vid tretiden stryker jag ett tyg som jag ska klippa ut ett par byxor av.
Vid fyratiden ser jag till min glädje att tyget räcker till linnebyxorna jag tänkt sy. Det ska bli ett par Lander Pants. Ett par lite vidare byxor som troligtvis blir sköna att ha i sommarhettan.
Vid sjuttontiden är alla bitarna tillklippta och jag ska snart, kanske redan ikväll, börja sy några sömmar.
Vid sextiden planerar jag lite för veckan som kommer. På onsdag åker jag till Sverige och jag behöver planera vad jag ska hinna innan dess och sedan vad jag ska göra när jag kommer dit.
 Vid sjutiden blir det förrät med sallad. Sedan åt vi jättegod kålpudding som mannen gjort tidigare och tagit fram ur frysen. Alltid lika mumsigt med kålpudding även om vi inte hade något lingonmos, som annars är väldigt gott till det.
 Vid åttatiden spelar jag en omgång av CandyCrush...
...och vid niotiden tittar vi på fredagens avsnitt av På spåret.
Nu blir det inga fler bilder för mig idag men vi ses på nästa EFIT-dag, närmare bestämt den 22 februari.

6 kommentarer :

Anna sa...

Åh hon syr och syr och syr.... Lika roligt och följa din dag.
// Kram Anna

Razzy sa...

Ufo-bloggen låter intressant, ska gå in och kika, härligt att sy, jag har inte riktigt plats just nu. /Eva

Vonkis sa...

Kålpudding är så gott, med kokt potatis och syrliga lingon.

Anni sa...

Visst är det härligt att kunna ta fram en färdig kålpudding ur frysen, det är ju så gott!
Jag blir alltid lika inspirerad av alla dina textila arbeten, ska kika in på UFO-bloggen.

Micke sa...

Här sys det som vanligt.
Var lite sen lägga upp lite foton själv.

Micke sa...

Wordfeud, det var minst ett år sedan. Vete sjutton vad jag har för lösen. Det är inte det vanliga onda hos mig nu utan jag går omkring med troligen nått brutit/spricka i vänsterfoten.