lördag 20 oktober 2018

Ett foto i timmen

Idag är det dags igen att fota en gång i timmen och visa lite vardagsbilder även om det är lördag. Den här gången är jag i huset på landet och då får ni se hur min dag kan se ut här. Fler som också fotar idag hittar du här.
Vid sjutiden har jag vaknat och fixar min första kopp kaffe. Favoritkoppen är i diskmaskinen så det får bli min kattkopp istället. Den är okej också och påminner mig om våra fina katter och att jag vann en fototävling med dem en gång i tiden.
Vid åttatiden inser jag att jag behöver ladda min aktivitetsklocka eftersom jag tänkte gå en promenad lite senare.
Vid niotoden har jag kommit ut på min promenad. Tyvärr börjar det ösregna precis när jag gick ut genom dörren men det slutade efter en kort stund som väl var.
Vid tiotiden har jag plockat fram alla dukar och annat i ett skåp med saker mamma lämnade när de flyttade från huset på landet. Jag är helt såld på konmarimetoden där en väljer ut det en vill ha kvar istället för att rensa ut. Det är en otroligt stor skillnad i hur en tänker. Läs boken The magic of tidying up av Mari Kondo om du är nyfiken och har ett hem fullt med prylar som du gärna vill "gå igenom".
Vid elvatiden håller jag på och går igenom alla dukar, örngott m.m. Och det var mycket svårare än jag trodde. En del broderade örngott från mormor och farmor hamnar tills vidare i den sentimentala lådan. Den som ska gås igenom på slutet av processen. Linnehanddukarna med mammas initialer ska både sparas och användas. Tänk att hon för nästan 60 år sedan broderade massor med linnehanddukar och sedan aldrig använde dem. Det är så hemskt. Men nu blir det ändring på det.
 Vid tolvtiden fotar jag min utsikt mot sjön och äter lunch
 Vid 13-tiden har jag precis lämnat en säck och en papperskasse med utrensade textilier på secondhand. Fick med mig två pocketböcker därifrån som jag blev sugen på att läsa.
Vid 14 dricker jag kaffe och stickar klart ett par sockor till barnbarnet T. Tänkte åka och prova dem på honom innan jag gör dem helt klara.
 Vid tretiden hälsar jag på T och hans föräldrar. Sockorna var trånga i skaftet så jag ska nog klippa av foten och sticka ett nytt skaft som är lite vidare.
 Vid fyratiden förflyttar jag mig.
Vid femtiden handlar jag på väg hem.
 Vid sextiden funderar jag över vad jag ska äta till middag. Mest sugen är jag på LCHF-pizza så jag letar recept till botten och hittar ett hos 56kilo.se/
 Vid 19-tiden är den klar och jag kan äta. Fyra ostar, salami och oliver blev det som fyllning.
 Vid 20-tiden börjar Så mycket bättre som jag tänkt titta på.
Vid 21 tittar jag fortfarande på Så mycket bättre med Erik Gadd som huvudperson.

Det här blir min sista bild för idag.

12 kommentarer :

Micke sa...

Kollar in EFIT-dagen i Sverige denna gång.. det är ett fasligt resande fram och tillbaka.

Ulrika sa...

Jag rensar som en galning just nu. Jag har inte läst något av henne, men det är så jag alltid tänker när jag rensar. Vad vill jag verkligen ha kvar, egentligen?
Oftast inte särskilt mycket. :-)

Efwa - Medea sa...

Ulrika, visst är det så att det egentligen inte är mycket en vill ha kvar. Men jag som är uppvuxen med två riktiga samlare har verkligen fått kämpa mig till att komma hit och med hjälp av Mari Kondo vände det och det är så befriande.

Hanna sa...

Oj men jösses vad mycket dukar och dylikt! Men kan tänka mig att det är lite kul att gå igenom allt det där. :)

Heidi sa...

Att ha sådana skatter och sedan inte använda dom:(

Oavsett metod så har du verkligen fått händerna fulla med textilier idag. Kanske kan du lägga ut sådant som du sorterar ut på blocket eller skänka till second hand så att det kanske kommer till användning någonstans:)

Anna sa...

Undra om de får brodera såna där monogram i dag, syslöjden. Vet att vi fick det. Funderar på om du ska få sy en eller två danskläningar åt mig...
Skoj som vanligt att följa din dag.

Vonkis sa...

Får nog ta och slänga ett getöga på den där boken framöver, verkar vara en intressant metod.

Hanna sa...

Kul med loppisfynd! ��

Susanne Ivarsson sa...

kikar in på din dag. så mysig dag du hade

Anni sa...

Jag köper linnehanddukar med broderade monogram på second hand, ofta ser de onekligen helt oanvända ut. Men vilken kvalitet det är jämfört med moderna sladdriga bomullshanddukar! Man skänker en tanke till alla kvinnor som suttit och broderat på handdukar och örngott, för att inte tala om de som krusade örngottsbanden ...

Du lever ett rikt liv som har så många olika ställen att bo på. Härligt!

Efwa - Medea sa...

Anni: Jag har många örngott med krusade band också och dessutom en "krusare". Jag kommer ihåg när jag fick hjälpa till att krusa banden när jag var liten. =D

Iréne JB sa...

Börja använd även örngotten, inte bara linnehanddukarna! Jag sover numera väldigt ofta på örngott fint broderade av min mormor som jag aldrig träffat. Underbar kvalitet jämfört med moderna örngott. Dock skippar jag att krusa banden :)