tisdag 9 oktober 2018

EFIT en stilla dag i oktober

Det är dags att fota en gång i timmen igen. Fler som fotar hittar du här.
Vid kvart i åtta kommer jag på att det är EFIT idag. Fotar ut från köksfönstret och ser att det är mulet.
 Vid kvart i nio ska jag precis sy ihop toppen på mina vantar med maskstygn. Har bara tummen kvar på den andra vanten så jag kommer att ha ett par nya vantar att använda när det blir kallare.
 Inte förrän vid kvart i tio tar jag mig in i duschen. Eftersom jag inte behöver åka någonstans på morgonen gör jag en del saker innan jag fixar i ordning mig.
 Vid kvart i elva är vi i bokhandeln för att köpa kuvert. Men de har inte den sorten han vill ha så vi kollar bara runt lite innan vi går vidare på vår promenad.
Vid kvart i tolv ser jag att himlen är blå och solen skiner. Prognosen var att det skulle bli 25 grader idag och då behöver det ju bli lite sol också tycker jag.
Efter lunchen tog jag fram ett tillklippt projekt och sätter igång att sy. Testar ett mönster för att se om det är en modell jag gillar innan jag klipper i ett finare tyg. Tyget jag syr i är också fint men kanske inte i den bästa kvaliteten. Men bra att göra provplagg i.
Vid kvart i två har det börjat mulna på igen. Ser att kaprifolen blommar, troligtvis den sista för iår.
 Kvart i tre dricker jag kaffe vid symaskinen.
 Kvart i fyra syr jag kantband runt halsringningen. Sedan sist har jag både surfat och lagt upp till ett par sockor till ett av barnbarnen. Allt syns inte, trots att en fotar en gång i timmen.
Vid vart i fem är det tisdagsbubbel på terrassen. Det är 25 grader varmt och det är härligt att kunna njuta en stund av det innan jag går in för att lägga upp bilder i bloggen och kolla några andra som också fotar idag.
Vid kvart i sex väntar jag på att strykjärnet ska bli varmt och stickar lite på något som ska bli sockor till ett barnbarn.
Kvart i sju blir det middag. Pratade med mamma i telefon och berättade att vi åt middag. Jo, "fint folk äter ju sent" sa hon då. Ja, ja... jag äter hellre middag klockan sju än går och lägger mig då.
Vid kvart i åtta har jag sytt klart det sista på den ärmlösa toppen. Det behövs lite ändringar om jag ska sy en till men den blev ganska okej.
Vid kvart i nio ser vi på ett avsnitt av The goodwife, sen blev det inte mer fotat ikväll.

11 kommentarer :

Hanna sa...

Här är det genommulet och blåsigt, äkta svenskt oktoberväder med andra ord.
Men gud så snygga vantar.

Anna sa...

Är ni bosatta permanent i Provance? Och vad gjorde att ni hamnade just där? Önskar jag kunde sticka och sy och pyssla som du! Har lärt mig göra mormorsrutor. Men har bara kommit till en ruta än...

Efwa - Medea sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Efwa - Medea sa...

Visst är vantarna fina Hanna =D

Efwa - Medea sa...

Ja, vi bor permanent i Provence Anna. Vi sökte oss till ljuset och hamnade här för ca 10 år sedan.

Ariella sa...

Så härligt att se dina bilder från provance

Micke sa...

Härligt med 25 grader, här ligger det på 7°

Efwa - Medea sa...

Micke: Jo, lite skillnad är det allt =D

Hanna sa...

Väldigt fint tyg det där blommiga! :)

Vonkis sa...

Kan bara hålla med dig om sysselsättningen vid 19-tiden :-)

Paula sa...

Så fina alster du syr! Jag har en granntjej med två små flickor som syr för brinnande livet. Har faktiskt köpt en mössa med dalahästar på av henne. Och i Frankrike är det sommar ser jag. Även vi i Dalarna har varmt idag, kanske rentav femton grader. Ha det gott i solen o tack för titten