onsdag 5 september 2018

En helt vanlig septemberonsdag

Idag blir det en solig dag i Arles och jag fotar en gång i timmen. Fler som gör det samma hittar du här
 Glömmer fota tills jag tittar på telefonen och ser min påminnelse. Himlen är underbart blå och vi dricker förmiddagskaffet på terrassen.
Hänger tvätt vid halvt tiotiden innan vi ska gå på marknaden.
Vid halv elvatiden går vi på marknaden och handlar grönsaker och tittar på fiskdisken.
 Vid halv tolv har jag gått klart och gjort väldigt fina fynd. Jag använder mig av planering med Bullet Journal och som anteckningsbok har jag en Leuchtturm1917 och idag fyndade jag två stycken för vardera 3€. Det lila är kuvert, till vänster ett antal rullar washitejp och upptill en korallfärgad sidentopp och det mönstrade en skjorta som jag ska sy om till en blus till mig.
 Strax efter tolv befinner vi oss på stranden och njuter för fullt. I bakgrunden kan du se en rad med camarguehäster på tur.
 Kvart över ett kommer jag på att jag ska fota igen då jag ser en segelbåt ute till havs. Vattentemperaturen har sjunkit till runt 20 grader nu men när det är hett i luften är det ändå skönt att svalka sig.
 Strax efter två är vi på väg hem eftersom mannen ska iväg. Men vi hinner ändå stanna hos frukthandlaren längs vägen och vi köper lite plommon och några nektariner. De här plommonen är supergoda.
 Kvart i tre har jag fotat sidentoppen i min garderobsapp, Stylebook App, och gjort dagens outfit. Jag använder Stylebook-appen där jag fotar allt jag har i garderoben och gör outfits som jag kan lägga i appens kalender och få statistik över vilka kläder jag använder. Jag kan också få hjälp att sätta ihop outfits om jag inte kan komma på något och dessutom göra packlistor om jag ska ut på resa.
Vid halv fyra kollar jag in den senaste sy-utmaningen jag anmält mig till. Jag ska under september månad sy fem plagg som ska kombineras i minst sex olika outfits. Jag har redan sytt en kjol och nu ligger några blusar tillklippta och ska snart sys. Sedan blir det antagligen ett par byxor och kanske någon ytterligare top, eller om jag har tid, en jacka. 
Vid halv fem är det dags att hänga några maskiner tvätt.
 Vet inte vad jag gjorde vid halv sex men vid halv sju äter vi sesampanerad lax och tzatziki. Mums!
 Vid halv åtta är jag med i ett webinar med Patricia E om att lyckas online.
Vid halv nio tittar på jag fladdermössen som flyger runt. Tyvärr lyckades jag inte få med någon på bild.
Avslutar kvällen med att fixa lite adminuppgifter i gruppen Sy garderoben med en plan och det här blir min sista bild för idag för nu ska jag gå och lägga mig och läsa en stund.

4 kommentarer :

Anna sa...

Inne och kikar på din dag! Ha en skön kväll!

Micke sa...

Mycket statistik för några kläder.. :)
Här har vattentempen störtdykt! 15-16 grader bara.

Paula sa...

Hej, hälften av det du berättar begriper jag inget av, så jag koncentrerar mig på vackra foton! Jag menar förstås alla dina tekniska hjälpmedel o appar eller system eller vad du använder. Låter avancerat för ett otränat öra..en som inget annat kan än bara blogga och lägga in bilder. Det såg idylliskt ut med hästar och hav, värme och sol har jag fått nog av så nu vill jag ha höst och vinter. Tack för titten på din dag, du är duktig på det du gör!

Anni sa...

Helt fantastiskt vad du syr mycket, då förstår jag att du behöver ett program för att hålla ordning på plaggen. Själv har jag blåmönstrade tunikor i hela garderoben, inget avancerat alls.

Lyxigt med dina marknader, tror bestämt du är på någon nästan varje EFIT. Så fräscht och gott det alltid ser ut!