lördag 11 augusti 2018

För kallare tider

Även om det förhoppningsvis dröjer tills det blir vantläge har jag kommit en bit på ett par tunna ullvantar. Jag har alldeles för dåligt med vantar så det är verkligen läge att sticka mig ett par nya.
 Mönstret är ett gratismönster på svenska som du hittar på ravelry här. De blir lite stora på mina ganska smala händer men det blir förhoppningsvis bra ändå. Om jag gör några fler ska jag nog gå ner i stickstorlek. Garnet jag stickar mina av är Rauma finull som legat många år i garnskåpet men jag tänkte att jag behövde ett par riktigt färgstarka vantar att lysa upp vintermörkret med så då fick det bli de här.

4 kommentarer :

Heidi sa...

Ett par färgglada vantar kan vara precis det man behöver när det blir kallt om fingrarna:)

liselotte johansson sa...

Jag stickar ofta vantar i rauma finull. Blir de förstora är det bara att valka dem i tvättmaskinen. De blir då också mjuka och sköna.

Efwa - Medea sa...

Tack för tipset Liselotte!

www.jette.se sa...

åh vad jag längtar efter handarbete. Har lite ont i handleden just nu och på något sätt längtar man extra mycket efter att göra det man inte kan. Men det ordnar sig nog.

Tack för titten på din fina dag!