måndag 21 maj 2018

Me Made May dag 11-20

Så gick ytterligare en vecka och jag har förflyttat mig från ett somrigt Västergötland till ett varmt Provence. Här är en presentation av dag 11-20 om du inte sett dem på instagram
Det är intressant att se bilder av sig själv och se om känslan jag känner syns på bilden. Dag 11 hade jag en favorit i garderoben, dvs min pennkjol i denim. Jag tror att jag har sytt minst sex stycken. Några har blivit utslitna, några för stora, några för korta osv. Men det är verkligen en modell jag trivs i. Tröjan Anna-Karin (ravelrylänk) stickade jag för några år sedan i ett ull/bomullsgarn men jag har inte använt den jättemycket. Kanske blir det ändring på det. Under tröjan bar jag en ärmlös top, Sorbetto top i ett siden/bomullstyg. En modell jag gillar jättemycket men ändå inte har sytt mer än en gång. Så till dag 12. En blus sydd i ett libertytyg förra sommaren och som nu är för stor. Kjolen som jag tyckt var ganska lagom är för stor även den. 11 kg i minskad vikt visar sig väldigt tydligt på måtten. Den här kjolen kunde jag inte alls ha förra sommaren och när jag kom i den efter två veckors "diet" i mitten av oktober var jag väldigt nöjd. Dag 13 har jag en nysydd Mabel Skirt som jag tyvärr gjorde lite för stor. Får se om jag har ork att sprätta och sy om. Till den en Granville Shirt i ett småmönstrat libertytyg. 

 Några dagar lyckades jag inte fota mig själv utan lägger in bilder från Stylebook, en app där en kan fota sina kläder och göra outfits. Där kan jag även göra packlistor om jag ska åka någonstans, jag kan få tips om hur jag kan kombinera mina kläder och jag kan lägga in vad jag haft på mig, i en kalender. Dag 14 bar jag en Laurelklänning som jag sydde till ena sonens bröllop i juli förra året. eftersom den är lös i formen funkar den även nu, vilket är väldigt skönt när jag inte har så mycket finkläder. Dag 15 var resdag och jag hade ännu en gång min pennkjol i denim, en tröja stickad i lingarn. Stickad utan mönster uppifrån och ner, och under hade jag min t-shirt från ett Ottobremönster från nr 2-2013, mod.2.
 När jag kom till mitt franska hem fick mannen ställa upp som fotograf igen och då såg det ut så här. Den som är uppmärksam kan se att jag klippt håret. Dag 16 bar jag en blommig kjol jag köpt på secondhand, en t-shirt i linnetrikå och i samma tyg en långkofta som jag också sytt många versioner av. Bl.a. den jag bar dag 17 och som är sydd i en guldig jersey liksom t-shirten. Både t-shirt och långkofta de båda dagarna är från samma mönster. Pennkjolen i ljus twill är av ett mönster kombinerat från Gertie's pennkjol-mönster och en pennkjol från en Burda. Dag 18 hade jag ett köpt linne och min vinröda Mabelkjol ännu en gång, fortfarande inte omsydd.
Dag 19 hade jag visst samma outfit som dag 13 förutom skorna och dag 20 hade jag ytterligare en nysydd Mabelkjol, den här gången i kornblå trikå och även denna gång för stor. Klippte till både den vinröda och den blå samtidigt så det är inte så konstigt. Den svarta t-shirten är sydd efter samma mönster som den laxrosa och från Ottobre 2-2013. Sydd efter lite ändringar av mönstret och i svart viskostrikå.
Jag har snart sytt klart ett par shorts så nästa vecka får du se hur jag tar mig ut i ett par shorts, kanske tillsammans med någon ny blus eller t-shirt.

Inga kommentarer :