söndag 8 april 2018

Vår 10x10

Jag har varit med i en utmaning på instagram (medeasgarderob) de senaste 10 dagarna som handlar om att en väljer ut 10 plagg som är de enda som används i 10 dagar. De flesta brukar ha två par skor men jag valde att ha ett par för att kunna ha lite mer variation på resten av plaggen. Utmaningen pågår under 10 dagar och fyra gånger per år och det är första gången jag varit med. Du kan se en översikt över vilka plagg jag använt om du tittar längst ner i inlägget.

Vad har detta gett mig kanske du undrar? Vissa dagar undrade jag det jag också. Det blev lite tråkigt i längden även om det inte var några problem att ha olika outfits varje dag. Det är ju ett sätt att ha på sig sin stil om en har valt kläder som representerar ens stil. Men efter 6-7 dagar kände jag att jag hade velat ha något annat på mig. Men jag höll ut och jag tror faktiskt att jag kommer att vara med även i sommar-varianten som kommer om ca tre månader. Jag har inte så väldigt mycket kläder och jag har för det mesta pennkjol på mig. Men jag hade gärna haft ett par skor till att variera med. Jag hade gärna haft en top i någon annan färg än rött. Men samtidigt var det lätt att kombinera allt med vartannat på det här viset. Men nu ska det bli kul att variera med lite annat. Några av plaggen kommer jag att lämna i min svenska garderob när jag åker tillbaka till Frankrike och några plagg från garderoben här kommer jag att ta med mig för att kunna använda dem.
Dag 1-6
 Utmaningen kallades vår-utmaningen men som du ser på bilderna var det mer vårvinter eftersom jag hade ganska mycket snö vid mitt svenska hem och många minusgrader den första veckan. Inte förrän de sista dagarna kom det lite regn och blev mildare så att snön kunde börja smälta.
Dag 7-10
På sista bilden vred jag vinkeln lite för att visa att snön faktiskt börjat försvinna och det var faktiskt 18-19 grader varmt söndagen den 8 april. Inte illa alls.

Här är de kläder jag burit de senaste 10 dagarna i olika variationer
Jag har en app som heter Stylebook där jag fotat och lagt in alla mina kläder. I appen kan jag göra outfits, både på eget sätt och med en funktion där jag får förslag hur jag kan kombinera plaggen.  Jag kan också lägga in dem i en kalender för att se hur ofta jag använder de plagg jag har. Bilden på alla plagg har fått fram genom att göra en packlista i appen och sedan sparat ner bilden. Om jag köper något plagg eller skor kan jag spara ner en bild från butiken och ha den i min garderob i appen. Verkligen ett bra sätt att få överblick över vilka plagg som jag har. När jag tar bort något lägger jag plagget i en mapp för utsorterat och har bara kvar de plaggen jag verkligen aktivt har i min garderob.

Skulle du kunna begränsa dig till 10 plagg över 10 dagar?

4 kommentarer :

Anette sa...

Jättesnyggt - och härligt med den sista mer vårliga bilden också!
Jag är imponerad och förundrad: visst har du sytt allt själv dessutom? Och är du så fint och elegant klädd till vardags? Kul idé för övrigt, och jag tror jag skulle klara det. Bor på landet, älskar mina fick-rika typ jobbarjeans från Granngården, men tror jag skulle behöva minst två par skodon. Varav ett par skulle vara gummistövlar (denna vår)!
Roligt att läsa om dina tyg- och klädbravader:-). Ha det fint!

Efwa - Medea sa...

Anette: Jo, jag har sytt allt utom koftan och kavajen. När jag är ute i trädgården behöver jag förstås gympaskor eller gummistövlar. Men jag gör allt i kjol eller klänning oavsett årstid.
Klippte faktiskt äppelträd hos ena dottern i lördags i pennkjol och de här svarta bootsen. Det skulle nog varit smartare med gympaskor men jag glömde dem hemma. =D

Anonym sa...

Bara undrar var gör Du av alla kläder Du syr ju nytt två gånger om året

Efwa - Medea sa...

Hej Anonym: Eftersom jag gått ner två storlekar sedan i höstas är det mest behovssömnad för att slippa ha kläder som ramlar av kroppen. Av de som är för stora har jag lagt undan de jag gillar mycket och de andra har jag skänkt till secondhand. Dessutom har jag garderober i två hem och det är skönt att slippa ta med sig mer än lite grand. Så jag har kanske 25-30 plagg totalt på vardera stället inkl. ytterplagg. När jag syr händer det då och då att ett plagg inte passar mig, antingen genom modellen, tyget eller passformen och då skickar jag iväg det till secondhand eller ger bort det till någon som vill ha. Jag har bara kläder som jag verkligen använder. Tyvärr har jag mest vardagskläder så framöver ska jag sy lite kläder att ha på kalas och i jobbsammanhang.