fredag 23 mars 2018

Fredagsbilder

Idag är det dags att fota ett foto i timmen igen och den här gången ska jag se till att få upp mina bilder. Inte bara fota och sen inte publicera. Fler som fotar hittar du här.
Vid åtta-tiden är det dags att göra första koppen kaffe och tulpanerna jag köpte i lördags börja hänga lite konstigt. Men det är en kul sort med fransig kant.
Glömde visst fota ett tag men vid tjugo i elva går jag ut på terrassen och känner att solen värmer. En del av påskliljorna börjar vissna men fortfarande finns det några som lyser upp.
En stund efter elva surfar jag runt på andras EFIT-sidor och hos Annika fick jag tips om en ny socialmedia-app som heter Vero. Jag gillar nytt och har en längre tid stört mig på att instagram inte visar poster i kronologisk ordning. Det ska tydligen den här appen göra. Så nu hittar du mig på Vero som Medea. Hoppas vi ses där!
Kom på att lilla mamma fyller 82 idag och är värd en vacker blombukett. Nu hoppas jag bara att det fungerar så att blombudet levererar idag. 
Vid halvett-tiden befinner vi oss i parken och jag fotar dagens outfit. Jag håller på att göra en slags stil-dagbok där jag fotar varje dag vad jag har på mig och försöker använda mina kläder på olika sätt. Både för att se vad jag gillar mest och om det är något jag saknar. På instagram hittar du mina kläder under hashtaggen #medeasgarderob och #progressivecapsule. Mitt stil- och sykonto heter @medeasgarderob.
 Vid halvtvå-tiden sitter vi på ett café och dricker en kopp kaffe.
 Bonusbild: Vid bankomaten stod den här skönheten!
Väl hemma igen bläddrar jag i mina två nya mönstertidningar. Det finns oändligt många plagg jag skulle vilja sy men tiden... Tur att jag syr med en plan så att jag kan fokusera något så när. 
Vid halvfyratiden klipper jag till en klänning efter ett mönster jag ska testsy. Jag tog ett viskostyg som legat mer än fem år i hyllan och förhoppningsvis kommer jag att kunna använda även denna provklänning. Jag gissar att det inte behöver ändras alltför mycket för att den ska passa.
Vid halvfemtiden har jag gjort helggodis till oss. Jag brukar göra rawfood-lakritsbollar då och då och nu var det dags.
Om du vill prova lakritsbollar får du mitt recept här:

100 gram inkl. kärna /ca 10 dadlar, KÄRNA UR
0,5 dl mandelmjöl 
1,5 msk kokosolja 
1 msk kokos 
2 tsk lakritspulver 
0,5 tsk vaniljpulver 
1 krm flingsalt

Jag skär dadlarna i så små bitar som möjligt och blandar i resten av ingredienserna. (jag försökte mixa smeten men det kletade fast i mixern så jag gör de för hand numera) Jag rör noga till jag får en slät smet. Smaka av och tillsätt mer lakritspulver el. flingsalt om du tycker att det behövs. 
Rulla små bollar eller forma med hjälp av två skedar. Det är ganska kladdigt så med hjälp av två skedar slipper du bli alltför kladdig. Lägg på ett fat med lite lakritspulver om du vill ha extra lakritssmak och ställ sedan in dem i frysen. Efter ca en timme är de stela och går att äta. Självklart går de att äta innan också. När du ska äta dem kan du ta ut dem ur frysen strax innan eftersom de tinar snabbt. 
Vid halvsex-tiden bläddrar jag i mina mönstertidningar och hittar massor jag vill sy. Behöver blusar, en ny morgonrock, några sommarklänningaroch ev. ett par byxor. Men jag har massor med andra mönster också. Det blir till att prioritera.
Vid halvsju-tiden har jag till slut hamnat vid symaskinen. Tänkte bli klar med fodret på en kjol jag sydde häromdagen. Får se hur det går.


10 kommentarer :

Annika S sa...

Kikar in hos dig, tack för titten hos mig
Vilka vackra tulpaner

Anni sa...

Härliga blommor!
Som ny på insta har jag reagerat på oordningen, men orkar inte riktigt starta nytt igen.
Glöm nu inte att fortsätta fotografera!

Efwa - Medea sa...

Annika: Ja visst är de vackra!

Anni: Nej, det är ju lite jobbigt att byta. Jag som dessutom har tre instagramkonton. Men jag fortsätter med dem och får se hur Vero utvecklar sig.

MTRQA sa...

Verkligen snygg moppe, ska du slå till?

Hanna sa...

Vilka häftiga tulpaner!

Micke sa...

Lite avundsjuk på "ickesnön" :)
Tjusig vespa!

Gurkiss sa...

Hej :)

Wow vilka vackra tulpaner.

Ja det är verkligen kallt för att vara mars, jag vill ha mera sol och mera värme. Men här skulle det tydligen bli kallare igen nästa vecka *hmmz*

Vad duktig du är som kan sy kläder själv. Jag är verkligen imponerad av sådant. Önskar att jag hade kunnat lärt mig. Jag skulle väldigt gärna vilja lära mig att sticka och virka också :)

Ha de gott och hoppas det gick bra med kjolen.
Kram Gurkiss

Frolic-Eirin sa...

åååå vespa! Jeg elsker vespa!!

Ariella sa...

Hej
Kikar in på din dag en dag efter. Ser ut som om du har en bra dag.

Kattis sa...

Det är nog dags att damma av symaskinen här! Så mycket fina mönster som det nu finns.