söndag 18 februari 2018

Islandsvantarna är klara

 Igår blev mina vantar helt klara. Jag gjorde dem en rapport smalare än på mönstret för att de ska passa mina ganska smala händer. Nu är jag redo för lite kyla i Sverige.
 Garnerna var härliga att sticka med och speciellt överraskad blev jag av Ullcentrums garn, det grå. Det var supermjukt och härligt att sticka med. Även det plommonfärgade Leilu från Gotlands Spinneri var mjukt och härligt. Det blå, som är Silkö från Östergötlands Spinneri visste jag sedan innan att det var härligt. Synd bara att det inte finns längre. Jag köpte mitt i början av 90-talet och nu har jag bara lite blått och lite mörkgrått kvar.
Här är garnerna innan start. Stickningen var också en av mina OS-stickningar.

2 kommentarer :

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Så underbara färger, var för sig men speciellt tillsammans i denna kombination!
Jag har också stickat vantar i Ullcentrums garn och det har blivit ett par riktiga favoritvantar, tunna, smidiga och följsamma men ändå varma. Hoppas att du kommer att trivas med dina nya, vackra vantar!
Vänliga hälsningar Ewa

Heidi sa...

Tack för tipset! Jag har garn från Ullcentrum i mina gömmor. Kanske dags att leta fram det och göra något med det:)

Snygga vantar!!