torsdag 18 januari 2018

Stickpåse för två

 Redan för fyra år sedan sydde jag min första SockSack och trodde då att jag skulle sy några fler inom kort. Så blev det inte men igår insåg jag att jag hade ett stort behov av fler sydda projektpåsar och klippte till tre stycken. En är helt klar och tygerna är från samlingen och det mönstrade är ett Kaffe Fassett-tyg som jag fick i ett byte för måånga år sedan. Det var precis lagom mycket och jag kommer att bli glad varje gång jag stickar något som ligger i just den här påsen.
Det är en väldigt smart påse när en stickar tex. två sockor eller ärmar på en gång. Då kan en ha ett nystan i varje del, fästa garnet med den lilla flärpen så att garnet inte trasslar sig. och i mitten är det ett litet fack där måttband, markörer m.m. kan förvaras. Mönstret hittar du på Craftsy och det är RamonaRose som är skaparen av mönstret.
Numera har mönstret tre storlekar medans mitt bara har en. Men det kan väl inte vara så svårt att sy en större. För det här är gjort för att få plats med en sockstickning som stickas två på en gång med magic loop.

Nu ska jag se om jag kan bli klar med de två andra också innan jag åker mot Sverige på lördag. Jag har ganska många sockstickningar på gång så det vore kul att kunna sortera in dem i varsin påse istället för att ha dem liggande i en liten låda.

2 kommentarer :

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Den här påsen verkar ju jättesmart! Jag har också sock-planer och funderar på att pröva att sticka båda sockorna samtidigt med Magic loop. Det har jag inte gjort förut. Jag tror att jag ska köpa ett mönster till en Socksack. Den kan nog underlätta ... Tack för tipset!

Efwa - Medea sa...

Ewa: Jag tycker absolut att du ska testa att sy efter detta mönstret. Väldigt smart med den lilla påsen som avdelare och garnguiderna som gör att garnet stannar kvar i påsen och inte trasslar sig.