söndag 12 november 2017

Kanske ett par byxor?

Jag som alltid har kjol eller klänning hittade finfina jeanstyger på Ohlssons tyger i Jönköping i fredags. Jag tittade i stuvhörnan och hittade flera fina tyge och när jag såg skylten om att stuvarna såldes med 50% rabatt under helgen slog jag till på tyg till två par jeans. 
Jag tänker att jag ska sy de superfina Ginger Jeans men sänka midjan lite på de "highwaist" på bilden. Jag har sytt ett par till en kompis för något år sedan och vet att det är ett bra och tydligt mönster. 

 Efter tips från bästa sygruppen "Sy garderoben med en plan" la jag tyget i blöt innan jag tvättade det. Det gör jag för att slippa ljusare tvättveck på tyget. Som synes på bilden verkar tygerna vara färgade med indigo och inte bara vattnet blev svart utan även mina fingrar är blåsvarta nu.

2 kommentarer :

Heidi sa...

Bra tips att blöta denimtyget innan tvätt! Jag brukar vända jeans in och ut när jag skall tvätta dem, vilket funkar lika bra, men det går ju inte med "osytt" tyg:)

Efwa - Medea sa...

Precis, svårt att vända "ut och in" innan det är sytt. =D