söndag 10 september 2017

En solig söndag

Hur fort går tiden egentligen. Jag som tänker blogga lite oftare har för mycket annat och glömmer bort. Men någon dag blir det mer än EFIT-bilder. Jag är förresten mest på instagram där jag visar vardagsliv och stickning på @med_ea och kläder jag syr på @medeasgarderob. Välkommen dit om du inte redan följer mig. Fler som fotar sin söndag hittar du på Ett foto i timmen-sajten.
 07.00 har jag nyligen vaknat och ser att det är ljust ute.
 Vid åtta-tiden har jag skrivit mina morgonsidor. (läs mer om Morning Pages)
 Vid nio-tiden är jag ute på promenad. I helgen är det Féria du Riz - Fest för att fira att riset är skördat, och då är det även tjurrusningar, tjurfäktningar, konserter på stan och en massa andra aktiviteter. Stängslen är för att hålla folk undan från tjurarna som springer längs gatan senare på förmiddagen och även i kväll.
 Vid 10-tiden håller jag på med en ny hemlig stickning.
 Elvakaffe på innergården. Även här börjar skuggorna bli längre.
 Strax innan tolv får jag ett sms om att det är strejk på tisdag och att mitt bokade flyg "kanske" inte alls kommer att gå. Jag ringer upp Air France men de påstår att mitt flyg troligtvis kommer att gå, så jag får inte boka om det till i morgon. Surt om det inte går att flyga på tisdag eftersom jag verkligen behöver komma fram senast då.
Vid 13-tiden har jag gjort en storstädning i badrummet. Dags att ta tag i allt som egentligen står på dagens att-göra-lista.
Vid två-tiden har vi ätit kall soppa till lunch och till efterrätt blir det lite fikon och ost. Fikonsäsongen närmar sig sitt slut så vi äter så ofta vi kan eftersom de snart inte finns att få tag på.
Vid fyra-tiden klipper jag ut ett kappmönster som ska justeras och sedan klippas i tyg. Inser att jag missade att fota kl. 15 men det hade bara blivit en bild på en dammsugare och det kan ju kvitta.
 Vid sjuttontiden kommer jag på att jag kanske ska grovkolla så att tyget räcker till kappan jag tänkt sy. Och det kommer inte att bli några problem även om den ska förlängas lite. Jag är specialist på att få ut mycket av ett tyg.
Vid 18-tiden justerarjag mönsterdelar så att kappan ska bli bra på min kropp. Hoppas att den blir det i slutänden.
Våra nya hyresgäster är bjudna på middag och vi börjar med en Aperol Spritz.
När drinken är slut och likaså maten och efterrätten som serverats i glas blir det en del disk att bära in. En stund innan 22 går gästerna in till sig och vi plockar in.
Vid 22.30 hör vi hör musik från torget och tar en sväng dit för att kolla vad det är. Och det är musik och lite folk som dansar. Kolla in på mitt instagram @med_ea så kan du höra hur det lät. Både i ett inlägg och i stories (som bara finns kvar i 24 timmar).
Det här blir min sista bild för nu är det dags att sova. Det är fortfarande musik på torget nu vid 23-tiden. Hoppas att de inte håller på hela natten som förra natten. Iofs somnade jag om när jag vaknade av den då ännu högre musiken. Men jag sover nog bättre om det är lite lugnare.
PS. Jag vet fortfarande inte hur det går med flyget på tisdag men det lutar åt att inte flyget drabbas. Håll tummarna.

11 kommentarer :

Vonkis sa...

Lite märkligt att du inte får boka om då de inte kan lämna några garantier. Håller tummarna att du kommer iväg som du ska.

Annika S sa...

Fransmännen är duktiga på att strejka. Hoppas du kommer med dit flyg iaf

Micke sa...

Hoppas det ordnar sig med flyget sedan då!

Nnika sa...

Hoppas du slipper strejk så du kan få flyga och komma fram i tid.
Roligt att se din dag!

Ullis sa...

Hej! Jag har varit här och kikat in din dag. :) Hoppas du kan flyga utan problem.

Ariella sa...

Kikar in på din dag

Frolic-Eirin sa...

takk for titten!
Men... tyrefekting i Frankrike????

Efwa - Medea sa...

Frolic-Eirin: Jo, två gånger om året är det spansk tjurfäktning här i Arles. Det är inte så långt från Spanien så det är väl en anledning. Resten av sommaren är det Course Camarguaise som är en lek med tjurar där männniskorna och tjurarna "tävlar" mot varandra. En slags turnering där både tjurar och människor får priser. De bästa tjurarna är med upp till 15 år. Alltså inget dödande av tjurar där.

Maria sa...

Vad härligt med en solig söndag, där jag bör var det bara regn.
Jag håller tummarna att dit flyg går som planerat.

PS. Jag har lagt till dig på Instagram och om du vill så hittar dig mig också där : @mimali65

Nnika sa...

Kikar in på din dag igen. :-)
Det blir säkert en jättefin kappa, som kommer sitta bra på dig. :-) En annan dag ska jag med lära mig sy.. :-p
Ha en fortsatt fin måndag!

Anni sa...

Åh, jag missade ju att det var EFIT! Har funderat över om det inte var dags snart, men hade inte skrivit upp det i almanackan!
Men som svar på din fråga från förra EFIT, mitt franska magasin som jag nog prenumererat på i snart 30 år (!) är Marie Claire idées.
Hoppas att du kommer iväg som du ska!