torsdag 31 augusti 2017

En vanlig torsdag i Provence

Idag är det både jag och flera andra som fotar en gång i timmen och visar en helt vanlig dag. 
 Vaknar strax efter halv sju och går ut på terrassen. Det väntade åskvädret tog visst en annan väg för det har inte ens regnat i natt. Eftersom det är 24-25 grader varmt sätter jag mig på terrassen och skriver och gör dagens planering.
Vid åtta-tiden sitter jag fortfarande kvar och det har regnat en stund. Jag vevade ut markisen och njuter av stillheten och ljudet av ett strilande regn.
Vid nio-tiden har jag satt mig vid datorn för att jobba. Går igenom kommande punkter och inser att imorgon startar en utmaning i att skriva lite varje dag under september. Tidigare har jag tänkt att jag ska skriva mina morgonsidor i utmaningen. Men eftersom jag kommit igång så bra med det ska jag utvidga utmaningen för mig själv genom att skriva texter till blogginlägg, nyhetsbrev och förbereda instagram-inlägg för en längre tid.
Vid tio-tiden ritar jag diagram till den gula sjalen på bilden. Jag är snart klar och då ska jag skriva instruktionerna till hur en sticka sjalen för att det om några månader ska kunna bli ett mönster att publicera. Innan det kommer mönstret till en tröja att publiceras. Tröjmönstret är just nu ute på teststickning. Du hittar mina tidigare mönster på Ravelry här
Vid elva-tiden inser jag att det gick fort att rita klart. Jag hade redan gjort 90% klart och istället redigerar jag diagrambilderna och lägger in dem i mönstret. 
Vid tolv-tiden är vi i affären eftersom jag behövde köpa några mappar som ska rymma några olika projekt jag jobbar med just nu. Dessutom började ett tvättmedel ta slut så jag kollade om de hade det i hyllan. Och det hade de som väl var. Detta är hyllan med specialtvättmedel och jag köpte Persil som står längst ner. 
Vid ett-tiden tar jag lite paus och kollar in EFIT-sidan.
Vid två-tiden har mannen fixar väldigt god lunch och regnet har slutat så vi kan sitta på innergården och äta. Det är både varmt och väldigt fuktigt i luften. Min gadget på datorn visar på 25 grader i skuggan och "feels like" 31 grader. 
 Vid 15-tiden jobbar jag med en liten folder som kommer att bli en gratisgåva när en anmäler sig till mitt nyhetsbrev som jag snart ska starta. Just den här kommer att innehålla stickhjälp.
 Vid 16-tiden läser jag lite om automatisk marknadsföring.
 Vid 17-tiden har jag följt med mannen till banken för att hämta nytt bankkort och precis utanför banken är ett stort torg med en hel massa olika caféer. Vi slog oss ner och jag valde en smoothie med röda frukter.
Bonusbild. På väg hem såg jag de här färglada sakerna. Flamingon var på ett bord vid en liten restaurang och den gula dörren hem till någon en liten bit därifrån. 
 Strax efter sex gör jag tzatziki som vi ska ha till middagen ikväll
 Runt 19-tiden äter vi på innergården och till tzatzikin blir det lamm och till efterrätt lite ost, kex och ett fikon från marknaden.
 Vid åtta-tiden är det nyheter och väder. I morgon ska det bli soligt igen och temperaturen kommer snart att vara uppe i det normala 30 grader igen.
 Strax innan 21 börjar fotbollen och ikväll spelar Frankrike mot Holland.
När jag tar min sista bild för ikväll drar just andra perioden igång. 1-0 till Frankrike är det nu, men vad det blir i slutresultat får jag inte veta förrän i morgon när jag vaknar. 

13 kommentarer :

Annika S sa...

Tack för titten
Oh nej jag blir inte alls avundsjuk på dig, att få sitta på terassen i Provence är ju ingenting mot att sitta på en regning balkong i Stockholm ;-)

Jenny Nodén sa...

Tack för din kommentar på min sida. Skulle vilja lära mig att virka strumpor och halsdukar, men jag har tummen mitt i handen, så tror jag aldrig skulle klara av det. Har broderat korsstygn när jag var yngre. Nu känner jag att jag inte har tid med sådant.

Anni sa...

Nog är det mysigt att sitta ute när det regnar. Fullt så varmt är det inte i Stockholm, men vi hade i alla fall 22 grader igår!

Anna sa...

Inne och kikar på din dag. Är ni bofasta i Provance?

// Anna

Efwa - Medea sa...

Anna: Ja vi bor i staden Arles i Provence sedan 2009. Ett underbart liv helt enkelt.

Vonkis sa...

God lunch!
Synd att ni inte fick någon åska, den fick glädja någon annan istället.

Versch sa...

Skönt att regnet fann en annan väg. Här vräkte det ner både gångna natten och hela morgonen.
Gillar bonusbilden - läckert med den gula dörren.

Frolic-Eirin sa...

Ja, det var håndarbeidsprosjekter det, tenker jeg...
Takk for titten... Alle liker vel flamingoer?

Ariella sa...

Hej
Kikar in på din dag

Kattis sa...

Så kul att du nu släpper egna mönster!

Annika S sa...

Kikar in igen för att kolla på resten av din dag :-)

Anni sa...

Automatisk marknadsföring låter som något jag borde kolla upp!

Efwa - Medea sa...

Anni: Ja det tycker jag att du ska göra. Jag hittade den här boken i min bokhylla och trots att den är 10 år har den inte åldrats så mycket och är väldigt aktuell i nutid.