tisdag 4 juli 2017

Vad läser du i sommar?

Även om jag alltid älskar att läsa böcker blir det mer läst på sommaren än annars. Dels lyssnar jag och mannen på ljudbok i bilen och vi kör mer bil på sommaren, bl.a. när vi åker till stranden. Och när vi är på stranden läser jag gärna en pappersbok. 
Jag har äntligen kommit in i att läsa på franska och jag tycker att jag fattar det mesta. Den här boken heter The truth according to us i original och jag fastnade förstås för omslaget. Annie Barrows har även skrivit Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap som jag ännu inte läst. 
 För några dagar sedan läste jag ut Anna Ahlunds bok Du, bara. Boken handlar om hur John träffar Frank och hela livet förändras. En fin kärlekshistoria som visar på att all kärlek är av samma sort. Jag gillade boken som är ganska snabbläst.
Jag längtar redan efter nästa bok i serien om Avdelning Q hos den danska polisen. Selfies är den sjunde boken i serien om Carl, Assad, Rose och Gordon. Mot slutet räckte det inte att lyssna när vi körde bil utan vi fick lyssna hemma också när spänningen steg. Stefan Sauk är också fantastiskt bra som uppläsare av den här serien. 
Jag gillar även Linda Olssons böcker och senaste boken En syster i mitt hus lyssnade jag på för ett litet tag sedan. Alla hennes böcker utom Sonat till Miriam har berört mig på ett eller annat sätt. Kanske skulle jag gillar Sonat till Miriam om jag läste den igen, men det finns så många andra böcker att läsa att jag inte kommer att göra det ändå. 
Just nu lyssnar jag på Jojo Moyes bok Etthundra mil, framför allt när jag sitter vid symaskinen. Jag har nyss börjat så jag kan inte ge något betyg men jag gillar den så här långt.

Skriv gärna in något boktips till mig i kommentarerna så att jag vet vad jag ska läsa efter den här!


6 kommentarer :

Anonym sa...

Halvvägs genom Jag lät dig gå av Clare MacKintosh, hittills bra.

Maria

Efwa sa...

Maria: Den har jag funderat på. Kanske det blir att jag läser den. Kanske till och med på franska.

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Har nyligen läst "Fyren mellan haven" av M.L. Stedman som jag tyckte mycket om. Det gjordes en film baserad på den i fjol, med Alice Vikander i huvudrollen. Den handlar om det svåra livet som en fyrvaktare och hans fru lever på en ö långt utanför Australiens kust. De vill så gärna ha barn, men det blir missfall på missfall. Så en natt spolas en båt upp på stranden, med en död man och ett litet barn som fortfarande är vid liv. Fyrvaktarens plikt är att anmäla sådant, men de vill ju så gärna ta hand om ett barn ... Beslutet de tar blir ödesdigert. Som läsare får man sig en tankeställare. Allt är inte bara svart eller vitt.

Efwa - Medea sa...

Ewa: Den boken läste jag för ett tag sedan. Väldigt gripande och bra.

Heidi sa...

Boken Selfies var bra, men inte den bästa i serien:)

Just nu läser jag boken "Det svenska hatet" som är välskriven och intressant om Sverigedemokraterna, och hur dom faktiskt tänker och agerar bakom kulisserna. Definitivt läsvärd!

Näst på min läslista står boken No is Not Enough av Naomi Klein.

Jag har mest läst skönlitterärt sista tiden, så det är därför jag tyckte att det kunde vara dags för lite nonfiction:)

Efwa sa...

Heidi: tack för tipsen. Läste en bok av Naomi Klein gör länge sedan. Ska kolla upp den du tipsat om. Kanske borde läsa Det svenska hatet också.