tisdag 25 juli 2017

Upplev Provence

Har du en längtan att någon gång uppleva Provence så har vi en liten studio att hyra. Vårt hus ligger centralt men ändå lugnt i Arles gamla delar. Det är bara några minuter till Amfiteatern, som finns på Unescos världsarvlista och övriga romerska lämningar. Läs mer om monument i Arles här.
 Det finns väldigt mycket att se och uppleva i Arles. Både byggnader från romartiden, Provencalska aktiviteter som Course Camarguaise som är en slags lek med tjurar. Inte tjurfäktning på spanskt vis även om det också finns vissa tider på året. Det finns olika slags utställningar. Just nu pågår en stor internationell fotoutställning, Les Rencontres de la Photographie, över hela stan. Alla aktiviteter som pågår dag för dag hittar du på Arles Agenda.
Vi har en fantastisk marknad (länk till turistbyråns info om marknaden) två gånger i veckan, onsdagar och lördagar. (klickar du på länkarna kommer det upp en karta över var marknaden är de olika dagarna och det är alldeles intill där vårt hus är. Där finns både mat, kläder, tyger, provencalskt hantverk m.m. i all oändlighet. Första onsdagen i månaden är det även en typisk provencalsk antikmarknad.
Les Guardians (franska cowboys)
Arles ligger väster om Marseille, i västra delen av Provence. Närmaste flygplats ligger i Marseille och Montpellier. Du kan läsa mer om vår studio, vad som finns i omgivningarna och förstås boka just din helg eller vecka här på vår hemsida (www.provence-arles.se/).

2 kommentarer :

Anonym sa...

Jag läste en bok där Arles nämndes, eller rättare sagt van Goghs tavla Det gula huset. Det fick mig hur som helst att tänka på dig. Tänkte fråga om du varit vid huset men nu läste jag på Wikipedia att huset förstördes under WW2, så glöm frågan... Boken heter De blå damerna.

Medea sa...

Författaren till "De blå damerna" hyrde vår studio i samband med att boken publicerades.