lördag 27 maj 2017

Sommarkläder

 Jag lovade att jag skulle visa blusen och kjolen jag sydde för att ha på dopet i lördags och här är bilderna. Blusen är sydd efter mönstret som heter Granville Shirt från Sewaholic Patterns. Men jag har gjort om det till ärmlöst, vilket jag tycker är skönt både på sommaren och övriga året. Inget knölande i koftor eller kavajer utan lätt att ha något över. Och i sommarvärmen räcker det mer än väl så här. Kjolen är en alinjeformad kjol från Ottobre Dam nr.5/2010. Den här sydd i tunt vinrött linnetyg inköpt i Paris för några år sedan. Just idag hade jag tur att hitta tunt skjortlinne på marknaden och jag köpte på mig ganska mycket i vitt, blekrosa och marinblått för att kunna sy skjortor till mannen och blusar, klänningar el. kjolar till mig.
Här är en bild från kalaset efter barnbarnet Melvins dop. Han sov gott i farmors famn.

2 kommentarer :

Boel sa...

Hej Efwa, så fint det blev det du sydde. Håller med om ärmlöst och liten kofta! Superskönt! Och vilket fint litet barnbarn! Grattis!

Anna Martina sa...

En riktigt fin blus, älskar också ärmlöst! Jag föredrar att mina koftor har ganska tighta ärmar och då blir det alltid så bökigt att knöla in minsta lilla blus/klänningsärm under koftärmen.