måndag 1 maj 2017

Hyr i Provence

Det var längesedan jag skrev om den lilla studio / lägenhet som vi hyr ut hos oss i Provence (www.provence-arles.se/). Men eftersom vi får frågor om hur det ser ut och hur det fungerar tänkte jag berätta lite.
Godaste macaronerna köper du på lördagsmarknaden
Vi bor i staden Arles som ligger ca 3 mil från Medelhavet, i den västra delen av Provence. Närmsta stora flygplats är Marseille men det går även att flyga till Montpellier och Béziers (Ryan Air). Det går även att ta sig till Arles med tåg, både från flygplatsen och förstås från Sverige.
Vi har en fantastisk marknad på lördagar och onsdagar. Den på onsdagar är något mindre men det går att handla allt på båda dagarna. Som en del av er redan upptäckt säljer de ofta fina tyger. Men det viktigaste är nog lokalt odlade grönsaker, bär, frukter och annat ätbart.
 I Arles är det ofta olika festligheter på gång. Vad som händer olika tider på året kan du läsa mer om på www.arles-agenda.fr/ Självklart hjälper vi till med info om vad som händer just när du är hos oss!
Floden Rhône rinner genom Arles och det finns promenadväg längs floden på båda sidor om du behöver vila dina ben. Det finns också många caféer och restauranger att besöka, allt på gångavstånd från lägenheten.
Du hittar all info om omgivningarna, lägenheten, hur du hyr och vad du kan göra vid ditt besök hos oss på vår hemsida www.provence-arles.se/.

Inga kommentarer :