lördag 13 maj 2017

En lördag i maj

Den här EFIT-lördagen befinner jag mig i Sverige och till slut har vi fått lite mildare väder. I veckan som gick hade jag många minusgrader på nätterna och tre dagar snöade det men nu hoppas jag att det blir lite varmare så att björkarna snart får slå ut så att det blir lite grönare. Fler som fotar sin lördag hittar du här
07.10 Hade glömt stänga av larmet så strax innan sju vaknade jag och när kaffet var gjort gick jag ut på verandan för att känna efter hur temperaturen var. Det var för kallt för att sitta ner men jag tog i alla fall min första bild.
 Strax efter åtta funderar jag på om jag ska ta lite power-walk. Det är alltid steget över tröskeln som är det svåraste. Nu visade det sig att jag inte kunde ha just de här skorna idag eftersom jag slog i min lilltå väldigt kraftigt förra helgen och jag fortfarande har ont. Men jag har ett par, vanligtvis förstora skor som gick på.
 Strax efter nio är jag snart tillbaka hemma och jag ser vintergäcken blomma i kanten av bäcken. Vitsipporna blommar också fortfarande.
Strax efter tio stickar jag några varv på framstycket på min kofta. NU vill jag att den ska bli klar men jag har så lite tid att sticka. Kanske kan jag få lite ro ikväll när allt på att-göra-listan är avklarat.
Vid elvatiden har jag precis lagt ut ett pdf-mönster som ska limmas ihop. Inser samtidigt att jag måste åka iväg med min robotgräsklippare som inte fungerar som den ska sedan den kom tillbaka från vintervilan. Jag får fortsätta med mönstret senare.
Strax efter tolv har jag lämnat in robotgräsklipparen och åker vidare till Erikshjälpen. Där hittar jag en t-shirt till ett barnbarn och fodertyg i marinblått och vinrött. Det blir perfekt när jag ska sy kappor/jackor till hösten.
Strax efter 13 är jag hos barnbarnet T och lämnar t-shirten, gosar lite och åker sedan vidare till mamma.
 En stund efter 14 har jag lyckats få upp mamma till köket och vi dricker lite kaffe. Hon blir sämre och sämre men inte tillräckligt dålig enligt henne själv. Hon vill att livet ska ta slut. Det är som det är och jag blir bättre och bättre på att hantera det. Förstår bara inte hur hon blev sån.
 Strax efter tre sätter jag mig i bilen för att åka hem. Jag fick just ett samtal om robotgräsklipparen att de redan fixat den. Så jag hämtar den och är nöjd med att få igång klippningen igen.
Runt fyra-tiden går jag runt och kollar så att klipparen kör som den ska och eftersom Micke pratade om liljekonvaljer tittar jag i hörnet vid jordkällaren hos mig och visst har de kommit upp lite.
Strax efter fem har jag lyckats få ner mig i soffan där jag stickar lite och lyssnar på bästa sy-podden Sy och Sprätta som två av vännerna från fb-gruppen Sy garderoben med en plan startat. Lyssna på den om du är intresserad och/eller nyfiken på att sy garderoben med en plan, eller intresserad av sömnad i allmänhet.
En stund efter 19 såg jag Marks program Sverige! där han intervjuade Sverrir Gudnason. Missade visst att fota vid sex-tiden.
Strax efter åtta såg jag slutet på programmet Alive Inside - musiken och minnet. Se det om du är intresserad av vad musik kan göra med människor. Det var verkligen gripande.  
Strax efter 21 ser jag Robin Bengtsson gå in på scenen när eurovision sätter igång.
Strax innan 22 hör jag Portugals låt som är väldigt annorlunda och eftersom jag gillar annorlunda vore det kul om det går bra för Portugal i år!
Och till slut, strax innan 23 fick vi höra Robin Bengtsson. Nu blir det spännande att se hur det går för honom. Jag har bett mannen att skicka en röst, bara för att han kan rösta på Sverige.
Strax innan midnatt pågår omröstningen...
...och vinnaren blev PORTUGAL! Sångaren sa att han hoppades att musiken skulle förändras från att bara vara fast food och fyrverkerier till att verkligen handla om känslor. Och jag får tillägga att jag är nöjd med resultatet!

13 kommentarer :

Eva sa...

Godt med litt varme og vår. Her skinner også sola i dag:)

Joakim sa...

Tittar förbi din dag :)

Elisabet. sa...

Ingen värme här i Halland heller ..., men det LÄR ska bli i eftermiddag.

Versch sa...

Skönt med en promenad, men ont i tån var ju lite mindre bra. Vilken tur att du hade ett par skor i reserv. :)

Annika S sa...

hej kikar in på din dag
antar att du önskar att du var i Frankrike istället :-)

Micke sa...

Mina fotade liljekonvaljer växer ju i blomrabatten närmast huset.. Får lite mer värme då så de är tidigare därför.

Efwa - Medea sa...

Ja, liljekonvaljer vid den här tiden växer väl troligtvis i lä. Nu har jag fotat de jag hittade också.

Efwa - Medea sa...

Det stämmer Annika, att det vore härligt att vara i ett varmare Frankrike nu. Men det är härligt att vara nära barn och barnbarn också. Nästa lördag blir det tex. barndop.

Elisabet. sa...

Läser om din mamma och tänker att så blir det när vi blir äldre .., då blir vi verkligen mammor till våra mammor. I geriatrikens väntrum i Ystad satt mest kvinnor i min ålder och med en mamma intill.

Efwa - Medea sa...

Så sant Elisabet. Det är kämpigt men det är som det är.

Versch sa...

Läser om din mamma vilket får mig att tänka på min farmor. Hon sa ungefär samma sak under minst ett år innan hon så småningom lämnade jordelivet. Hon blev över 100 år och hade gjort sitt här på jorden.
Nu vet jag ju inget om din mamma när det gäller ålder och hälsa men jag hoppas ändå att det blir bra ändå.

Skönt att ha fått ordning på gräsklipparen. Vi har ingen robot här men det börjar bli dags för första klippningen nu.

Micke sa...

Ska installera en robotgräsklippare i stugan åt mamma.. Nästa projekt är att få ner trådrackaren!

Köpte en Huskvarna 420-nånting..halvdyr.

Micke sa...

Ser där, liljekonvaljer i din kallhåla med ;)