onsdag 24 maj 2017

En het onsdag

Jag bytte svenskt försommarväder mot provencalskt "vårväder", vilket är som svensk högsommar. Jag som älskar värmen, njuter till 1000 procent. Andra som fotar sin dag hittar du här.
 Vid halv åtta inser jag att det är EFIT-dag idag. Fotar den ljuvligt blå provencalska himlen.
 Vid halv nio-tiden har jag tagit fram koftan som jag vill få klart i maj. Halva ärmarna kvar men om jag stickar lite varje dag hinner jag.
Inte förrän halv tio kommer jag in i duschen. Nu ska vi strax gå på marknaden...
10.30 Vi har sådan tur att onsdagsmarknaden är placerad bara ett kvarter bort från där vi bor. Kom ihåg att fota lite i början men det är lätt att glömma bort kameran när det finns så mycket att titta på.
Vid halv tolv har vi gått klart och tar en kopp kaffe i skuggan.
 Vid halv ett är vi hemma och jag fotar kläderna vi köpte på secondhanddelen. Till mig blev det två t-shirts i linnetrikå (2€/st)och till mannen två poloshirts och en vanlig t-shirt (tot.5€).
 Vid halv två har vi kommit till stranden i Les Saintes Maries de la Mer. Det är en otroligt lång strand så vi behöver inte precis trängas.
 Vid halvtre-tiden läser jag lite ur en bok på franska. Försöker bli bättre på franska och tror och hoppas att det hjälper till om jag läser på franska.
 Vid fyratiden är vi på väg hem. Vi badade faktiskt eftersom det var 19 grader i vattnet. Det är många bilar som parkerar längs vägen. Vi tror att det är något slags firande i SaintesMaries eftersom vägen är avstängd.
Vid femtiden har jag vattnat blommorna på innergården och fotar vad jag har på mig eftersom det är "Me Made May" och jag fotar varje dag vad jag har på mig för egensydda kläder och lägger upp på instagram. Kontot där jag lägger upp vad jag syr till mig själv heter @medeasgarderob.
Vid halvsju-tiden syr jag några sömmar på en skjortblus jag håller på med. Inser plötsligt att vi ska ut och äta om en stund och ser till att fixa iordning mig...
 Mellan halv åtta och nio sitter vi på restaurangen "Flickorna på nr 16" och äter god mat till bra pris. Här är det dyrt att gå ut och äta lunch men ganska billigt att äta ute på kvällen. Fråga mig inte varför.
På väg hem fotar jag några glycine/blåregn som blommar mellan blomningarna. De brukar blomma en gång på bar kvist och en gång i slutet av juni, början av juli. Men just det här exemplaret tyckte att det var lämpligt nu tydligen.
Nästa gång det är EFIT-dag är jag fortfarande kvar i Provence (om inget händer med mamma förstås...)

5 kommentarer :

Vonkis sa...

Den där marknaden verkar inte gå av för hackor, det riktigt vattnas i munnen på mig.

Micke sa...

Härligt med en storstrand så intill.. Ser mysigt ut där.

Anni sa...

Både strand och marknad på samma dag - vilket härligt liv!

Ariella sa...

Kikar in på din härliga dag

Versch sa...

Men vilken strand! Skulle gärna vara där och gotta mig. :) Gillar även fruktmarknaden, ser riktigt lyxigt ut.