söndag 23 april 2017

Min söndag i bilder

Då var det dags att fota en gång i timmen igen. Den här gången befinner jag mig i Provence. Fler som fotar hittar du här
 Vid sju har jag precis stigit upp. Det ser ut att bli en fin dag.
 Bonusbild: Varje dag i veckan, året runt sopas gatorna där vi bor. Vi bor centralt och jag tror inte att ytterområdena har samma rutin, men inne i stan vill de väl inte ha något skräp allas. Dessutom töms soporna 7 dagar i veckan, vardag som helgdag.
Vid åttatiden sitter jag i min fåtölj och stickar som vanligt på morgonen. Den här gången stickar jag på en kofta i garn från Wollmeise. Det är framstycket som är spetsstickat och du kan se hur modellen ser ut om du klickar dig in på mönstersidan på Ravelry.
Vid nio-tiden är vi ute och går. Det är inte så mycket folk ute på gatorna ännu. Till höger ser du en kastanj med röda blommor och under det en blommande schersmin. Det är en underbar tid här just nu.
 Vid tio-tiden jämför jag wollmeisegarnet i min garnsamling med Tant Koftas vackra garn Färgspel och ser att färgen Humleblomster är exakt som mitt garn. Jag lägger ut bilden på mitt instagramkonto med_ea
Vid elvatiden dricker vi kaffe på terrassen. Efter en stund går jag in för att sy och svalka mig lite. ;-)
 Vid tolvtiden sitter jag vid symaskinen och syr ihop några av de plagg jag klippte till igår. Tänkte speed-sy lite för att få många plagg färdiga samtidigt och då är det perfekt att ha klippt till mycket på en gång.
Vid ett-tiden tittar jag lite på planeringen jag gjort/gör för det jag ska sy den närmsta tiden. Jag ritar upp allt i min bullet journal och vet alltid var jag har allt. Det är verkligen ett planeringssätt som passar mig. Läs mer på Bullet Journal.com om du är nyfiken på vad det är och hur det fungerar. 
 Missade tydligen att fota vid två-tiden men vid tre-tiden gör jag dagen Duolingo-övningar. 
Vid fyra tiden har jag just sytt ihop tre plagg. Inte helt klart men jag är på gång.
Vid fem-tiden har mannen gjort oss varsin Aperol Sprits och vi sitter en stund i solen tills vi inser att det blivit väldigt hett under dagen. Hoppas att värmen håller i sig några dagar så att vi kan åka till havet. 
Vid 18-tiden har jag just fixat lite administrativt på en fb-grupp där jag är admin. Nu ska jag se om jag hinner sy lite innan vi ska äta och sedan ska vi följa valvakan på tv, eftersom att det är första omgången av franska presidentvalet idag. Troligtvis får inte en ensam kandidat av de elva majoritet och då blir det en omgång till om två veckor då de två med högst antal röster idag får slåss om flest röster och "äran" att bli president. 
 Vid nitton-tiden äter vi stekt fisk med vaxbönor och "svensk" majonnäs.
 Vid 20 har vi börjat titta på valvakan och Fillon som för ett tag sedan, innan alla skandaler, låg i topp, ligger just nu på fjärde plats.
 Vid 21-tiden verkar resultatet ganska klart. Inga av de etablerade partierna får sin kandidat till andra omgången vilket är mer än ovanligt. Macron, tillsammans med le Pen är de två som det kommer att stå emellan den 7 maj.
Strax efter 22 får vi höra Macrons tacktal till sina väljare. Jag hoppas och tror att det blir han och inte le Pen som blir Frankrikes nästa president.

9 kommentarer :

Vonkis sa...

Det var inga dåliga städrutiner det där inte. Här är det vägsopning på onsdagarna. Sophämtningen har jag inte riktigt koll på, de hämtar olika saker olika dagar, så pass vet jag i alla fall :-)

Elisabet. sa...

Fantastiskt det här med städning och sophämtning! Antingen skräpar fransmännen ner mer än vi svenskar, eller så fungerar det där med renhållning bättre?

Annika S sa...

Hej kikar in på din EFIT.Blir lika avundsjuk varje gång jag läser att du är i Provence, det ser så himla mysigt ut och bra mycket värmare än i Stockholm

/Annika
https://auroraaurum.wordpress.com/

Versch sa...

Kan inte låta bli att avundas ditt boende i Provence. Hoppas på att kunna bosätta mig på Cypern på äldre dar, drömma måste man få och sen får vi se vad som blir verklighet. :)
Imponeras även över de där städrutinerna som ni har där borta. Tänk om de kunde tas efter även här i Sverige.

Majsan sa...

Imponerande med all städning varje dag. Det måste verkligen se fräscht ut!

Micke sa...

Här sopas sanden bort på våren.. och än har de inte hittat hit. Sen töms mina sopor var 14e dag :)

Härlig bo lite söderut sådär.
Tror inte snöslungan behövs nått mer utan ställer jag in den där den står får jag inte ut utemöblerna osv. Så, jag tänkte göra allt på en och samma gång.

Annika S sa...

Kikar in igen, sol sol sol, det ser så jäkla mysigt ut

Ariella sa...

Provade. Vilken dröm! Har inte testat bullet journal än men kommer nog göra det nån dag. Gillar planering mm

Kattis sa...

Ljuva Frankrike!