söndag 12 februari 2017

En söndag i bilder

Idag är det dags att fota en gång i timmen. Fler som fotar hittar du på ettfotoitimmen.se/
 Lyckades ta sovmorgon och vaknade, iofs för andra gången, vid kvart över åtta.
 Strax efter halv tio stickade jag några varv på ett hemligt projekt.
Vid halv elva öppnade jag programmet som jag gör diagram i. Försöker fokusera på att bli klar med beskrivningen till en tröja. Diagrammen är klara men inte texten. Tänk att det ska ta sån tid att formulera sig på rätt sätt så att alla förstår. *suck*
Har förflyttat mig till syhörnan och syr ihop en födelsedagspresent till ena barnbarnet som fyller 2 år i veckan och funderar samtidigt på vilka dockkläder jag skulle kunna sy.
 12.40 fotar jag ut mot snön som tyvärr verkar sjunka ihop trots att det är ett par, tre minusgrader.
Vid halv två äter jag en bit upptinad rabarberpaj till efterrätt.
 Vid halv tretiden lyssnar jag på en ljudbok om konmari-metoden. En effektiv metod där du inte väljer vad du ska rensa ut utan vad du älskar och ska behålla. Jag har skrivit om det förut och håller nu på och går igenom mina båda hem med hjälp av metoden. På facebook finns det en grupp, KonMari Sverige, där man kan diskutera och få hjälp med att ta sig igenom allt.
Vid halv fyra klipper jag till en ny kropp eftersom den ena blev för stor. Får göra ytterligare ett huvud framöver för att komplettera den.
 Runt 18-tiden sitter jag och syr...
Vid halv åtta-tiden sitter jag fortfarande och syr. Och kom just på att jag glömt att äta. Så nu måste jag försöka hitta något att äta i frys el. kyl.
Åt lite, tittade på "Så ska det låta" och Wallander och avslutar med Duolingo för att stärka min franska. Och nu är det dags att sova...

10 kommentarer :

Annika S sa...

Tjusig kaffekopp
Jag blir bara yr i huvudet av stickdiagram ;-)
Kanske därför jag inte stickar *lol*

/Annika
https://auroraaurum.wordpress.com/

sinneskatten sa...

Vad roligt att du syr en valdorfdocka, det ledde jag åtskilliga kurser i ,på 90-talet. Nu blir jag sugen att att göra till mina barnbarn.
Sångkuben köpte jag material av någon tjej på nätet för 2 år sedan så jag kommer inte ihåg vad hon hette. Men jag kan varmt rekommendera den.

Efwa - Medea sa...

Vad kul Carina. Jag hade också kurser på 90-talet och det är verkligen roligt att mina barn vill ha dockor till sina barn.

Majsan sa...

Kikar in och ser hur Din dag varit. Det tycks finnas många metoder att rensa ut sådant man inte behöver/vill behålla.

Ha en fin fortsättning på kvällen.

Annika S sa...

Kikar in igen för att se resten av din dag :-)

Frolic-Eirin sa...

sukk ja... det er ikke så lett for oss amatører å forstå strikke oppskrifter... det kan ikke bli enkelt nok....

Micke sa...

Inne och kikar in på din dag när nätet tillåter lite.. De flesta ligger och sover nu men inte jag som varit vaken en timme.

Anna sa...

Du är en pysslig en du! Önskar jag hade tålamodet för handarbete och att jag kunde sy! Verkar ha varit en skön slapp söndag!

// Anna

Anni sa...

Ser att barnbarnsskaran utökas, då lär det gå åt många dockor! Är du farmor än?

Efwa - Medea sa...

Jag är farmor till killen som fyller två på torsdag och han ska få ett litet syskon när som helst. Vi väntar varje minut och de är beräknade i morgon, den 14 feb.