onsdag 4 januari 2017

En kylig onsdag

Idag är det dags att fota en bild i timmen igen. Första gången för iår och om du vill se vad andra fotat hittar du dem på ettfotoitimmen.se/
Strax efter sju får jag påminnelsen i telefonen om att det är EFIT-dag idag. Jag tittar på toamattan jag virkade för några år sedan och funderar på att virka någon mer, någon gång...
Vid halv nio är jag nere på bottenvåningen och hämtar mer kaffe och fotar tulpanerna som mannen köpte i lördags.
Vid halv tio stickar jag på en mössa som jag teststickar mönstret på. Lovikka med twist heter den och jag gissar att det inte dröjer jättelänge innan beskrivningen blir publicerad.
Vid halv elva ger vi oss av mot marknaden och jag fotar vår julros som har ganska många knoppar.
 På marknaden finns det mesta att köpa. Vi brukar köpa grönsaker och frukt och ibland fisk. Idag köpte jag några rullar overlocktråd och några meter libertytyg och jag fotade även några saker från antikmarknaden som är första onsdagen i månaden. Uppe till vänster ser du en sparris-servis. =D
 När vi gått klart slår vi oss ner i lä på en uteservering. Solen är riktigt varm och vi tinar när vi slipper den hårda mistral-vinden.
 Vid halv ett har vi gått in i favoritbohandel Actes Sud där vi tittar runt en stund och mannen köper en bok att läsa.
 Strax efter halv två äter vi pumpasoppa med kantareller och trattkantareller.
 Vid halv tre vilar jag en stund på sängen. Det är ovanligt men samtidigt väldigt skönt.

 Strax innan klockan tre gör jag dagens franskaövning via appen Duolingo. Den finns även på datorn om du har lust att lära dig något nytt språk eller fräscha upp något du lärt dig tidigare. Som du kanske ser jag jag varit ihållig och gjort det 161 dagar i rad.
 Strax innan fyra stickar jag på en ny stickdesign. Under 2017 kommer jag att jobba med att ta fram nya stickmönster och detta är ett av beskrivningarna jag kommer att publicera framöver.
Strax innan 17 ser jag att det redan är mörkt vid mitt svenska hem. Men här i Arles mörknar det inte förrän vid halv sex-tiden just nu. Det är fantastiskt att ha ljuset. Faktiskt en av de viktigaste anledningarna till att vi flyttade till södra Frankrike.
Vid 18-tiden lägger jag upp mina bilder och kollar vilka andra som lagt upp på ettfotoitimmen.se. Har inte kommenterat hos de andra än men det ska jag förstås göra snart.
En stund innan klockan sju gör jag blomkålsmos som tillbehör till middagen. Jag blandar i lite riven ost för att få det lite krämigare.
Vid nio-tiden tittar vi på The Crown på Netflix och lär oss en hel del om engelska kungahuset som vi inte hade en aning om. En sak som ändrats någon av de senaste uppdateringarna på Netflix är att vi kan få svensk text. Tidigare var det på sin höjd engelska eller spanska.

9 kommentarer :

Versch sa...

Tack för titten! Vackert med blommor, både tulpaner och julros. Ha en fortsatt fin kväll.

Charlotte sa...

Oj vilken fin matta du har virkat! En sån skulle jag också vilja ha!

anettesbokboble sa...

Så spennende å se hvordan du har det i Frankrike! Klem/kram fra Anette :)

Anonym sa...

Åh, de där tulpanerna var väääldigt vackra! Jag gillar dem allra bäst just innan de vissnar...

www.jette.se sa...

Härligt! ! Stickning, böcker och mys. Så bra ni har det ☺

Frolic-Eirin sa...

for en herlig dag...

Paula i pörtet sa...

Haha, va skoj, när jag kollat ett par bilder började jag fundera, kan detta stämma, gå på torget, titta på rosor? I Sverige, i januari? Nä skulle inte tro det...så jag var tvungen att läsa din presentation och det förklarade saken. Provence ja, där skulle man kanske vara när kvicksilvret står på .18 grader- Tack för titten och god fortsättning

Micke sa...

Kollar in dagen så här mitt i natta!
Kall å kall.. Kallare här.

Jag tror nästan det bara är jag som inte kikat på Netflix..

Anni sa...

The Crown har jag hört mycket gott om!
Gillar din toamatta, den var väldigt snygg och prydlig!
Det ser alltid så mysigt ut med dina marknadsbilder, de där skaldjuren lockar ...