onsdag 25 januari 2017

Boktok

Idag tog jag tag i att gå igenom böckerna i mitt svenska hem. Eftersom jag vill gå igenom allt med hjälp av Konmari-metoden. Om du inte hört talas om boken The life changing magic of tidying up tycker jag att du ska läsa den. Speciellt om du har på känn att du skulle behöva få mer ordning hemma och kanske göra dig av med lite grejer. När du läst boken kommer du att ha ett helt nytt tankesätt där du funderar över vad som ger dig glädje - Sparks of Joy, istället för att fundera över vad du ska slänga. 
 Jag plockade ner alla böckerna från bokhyllan och la dem på golvet. Jag hämtade böcker från köket, skåp,sovrummet, syhörnan och soffbordet. När jag tagit den här bilden kom jag på att jag plockat fram en låda på vinden som jag inte burit ner och då gick jag förstås och hämtade den också. Sedan tog jag en bok i taget och funderade på om den gjorde mig glad och det var en hel del böcker som gjort sitt i vårt hem. Några böcker kunde jag inte besluta om idag utan la dem i en låda för Sentimentalt, som är den sista kategorin. När jag kommer dit klarar jag säkert att bestämma mig även om dem.
 Här syns hur hyllan såg ut före och efter. Jag har kokböcker i köket, lite stickböcker i stickhörnan och lite böcker i ett sovrum på övervåningen. Men annars är detta allt jag har.
 Det blev tre kassar som ska till secondhand och en kasse som hamnar i pappersinsamlingen. Jag gick även igenom några tidningar jag hade vid soffhörnan och där skickar jag iväg i stort sett alla.
 Den här bilden är från min genomgång av böcker i min arbetshörna i mitt franska hem. Vi har tidigare gått igenom all skönlitteratur men då kom jag aldrig till mina hantverks-, skriv- och databöcker. Men nu är det gjort. Det blev både sorterat och en hel del utrensat. Skönt
I förra veckan gick jag även igenom mina kläder. Det blev en liten hög som jag körde till en secondhandbutik.

Nästa kategori är papper och även om jag gjorde den kategorin för något år sedan har det hopat sig i Behandla-korgen. Och jag har nog insett att jag har lite mer papper här och där. Förhoppningsvis hinner jag ta det i slutet av veckan.

2 kommentarer :

Samara sa...

Tack för din kommentar i min blogg, jag skriver här för att vara säker på att du ser svaret, ska svara lite i min blogg också om andra undrar vad jag ska svara ;)
jag sitter och ler för mig själv, ja jag är en av admin i Svenska Konmari gruppen på FB, fast jag är lit diskret och sysslar mest med att släppa in folk.
Ja jag tycker att Konmari är jättebra, jag började med Rensa i röran med Feng Shui och gick vidare till Fly Lady, men det är först med KM som jag känner att nåt händer fast jag har rensat i 13 år !?
JA i 13 år har jag rensat och knappt hunnit med nån hobby, sjukt ju, men nu börjar jag se resultat, det är nästan tomt på kontoret.

Efwa - Medea sa...

Oj vad kul! Då hade du ju kolla på Mari Kondo. Du är inte ensam om att ha börjat med Rensa i röran och använt Fly Lady men det är ju ett helt annat tankesätt med konmari. Jag tänker att FlyLady är ett bra sätt att gå vidare när en gått igenom allt med konmari. Lycka till med fortsättningen på din resa.