söndag 11 december 2016

En dag i bilder

Nu är det dags att fota en bild i timmen igen och den här gången fick jag visst upp några bilder lite tidigare en föregående gånger. Fler som fotar hittar du här: ettfotoitimmen.se/
 Vid halv åtta är första koppen kaffe på gång. Min favoritmugg var inte ren så det fick bli en kattmugg istället.
 Vid halv nio läser jag ett kapitel ur boken jag fick av en chef för många år sedan. Inte förrän nu kan jag ta till mig alla delar även om jag börjat läsa boken flera gånger tidigare.
 Vid halv tio plockar jag fram en hög med färdiga stickningar där jag ska fästa trådarna. Inte blir det så just då men jag hoppas hinna med det under dagen.
 Vid halv elva tänder jag tredje ljuset i min sk. adventsljusstake. Inspirerad av någon på IG tog jag fram fyra Festivo ljusstakar i olika höjder och gjorde min adventshörna.
Vid halv tolv har jag lagt upp till en stickning som kanske blir en julklapp till mannen. Jag har köpt reflexgarn för att han ska synas även om han inte har något reflexband, vilket han inte har. Det är väldigt ovanligt för att inte säga helt okänt i Provence att ha ett reflex. Men vi tokiga utlänningar kan ju utmärka oss på ett bra sätt.
 Vid halv två-tiden tar jag fram en resväska från min morfar som jag tänkt förvara lite tyger i. Sen ringer telefonen och jag glömmer bort vad jag höll på med.
 Vid halv tre äter jag lite lunch
Vid halv fyra har den nyuppsatta stjärnan som är kopplad till utebelysningen tänts. Detta är min favoritstjärna sen jag var i tonåren. Jag gillar verkligen det varma ljuset.
Vid halv fem-tiden lägger jag upp lite bilder och tittar runt hos andra som också fotar.
Vid halv sex-tiden pratar jag med mannen på Skype. Det är så vi umgås när jag är i Sverige och han hemma i Arles.
Vid halvåtta-tiden publicerade jag ett stickmönster på en barnmössa på Ravelry. Du hittar den här (ravelrylänk). Jag har bestämt mig för att ta tag i min firma igen, som har legat vilande sedan mamma blev sjuk. Men nu är hon något piggare och jag har massor av idéer till nya stickmönster. Så under 2017 kommer jag att jobba hårt med att sticka upp egna modeller och publicera mönster till både babykläder, småbarnskläder och lite annat.
Inte förrän vid halv nio-tiden inser jag att jag inte ätit någon middag. Tur att jag hade färdiga anklår som jag tagit med från Arles och köpt coleslaw så att jag fick i mig lite.
Plötsligt händer det!

10 kommentarer :

Vonkis sa...

Kikar in på din dag.
Känner igen det där med att spara på att fästa trådarna :-)

Annika S sa...

Tack för besöket
Himla fint med olika höjd på ljusstakarna

/Annika
https://auroraaurum.wordpress.com/

www.jette.se sa...

åh, när jag kollat igenom allas bilder ska jag också sätta mig med stickningen!

Ariella sa...

Kikar in på din dag

Charlotte sa...

Vad snyggt det var med adventsljusstaken! Det var ju en riktigt fin idé!

Tove sa...

Åh, vilken ursnygg väska!!

Micke sa...

Ingen snö här inte.. förutom den lilla vi fick och som blev mest is av för en vecka sedan.

Ja, kallt som attan här! Risk det blir kallt i morgon med innan tempen vänder upp lite.

Sofia sa...

Reflexgarn är ju toppen! Jag känner igen ljusstakarna, vi har likadana fast bara 3 stycken :)

Sirpa sa...

Tack för titten hos mig! Håller med att julstjärnan du har är fin, vill minnas att just såna har funnits sen man var barn... och det är lääänge sen ;-)

Frolic-Eirin sa...

Takk for titten!
Så flink du er til å strikke...!!
Refleks er så viktig!