torsdag 10 november 2016

Stickar emellanåt

Den här veckan har jag hunnit sticka lite eller rättare sagt så har jag tagit mig tid att sticka fast jag egentligen hade tänkt att sy. Men så kan det gå. Jag har bland annat teststickat en beskrivning på babyboots. Det är Tina Lundell (som du hittar på instagram som @tinalundell) som har gjort det och jag fick erbjudande om att köpa garnet som använts till originalet. Det är ett obehandlat garn utan tillsatta kemikalier i tillverkningen och ullen kommer från svenska kravgårdar vilket jag tycker är fantastiskt. Och garnet är så där härligt doftande som ullgarn kan vara, men utan doften av spinnolja. Kolla in garnerna hos Höner och Eir.
Så här blev min babyboots. De är stickade i storlek 1-2 och det är Ella som ska få dem. Hoppas verkligen att de kommer att passa.
 Jag har insett att jag har alldeles för få vantar. När jag stickar vantar ger jag tydligen bort dem för jag hittar bara några par som inte är så bra i storlekarna. När jag letade efter en beskrivning igår hittade jag ingen som uppfyllde mina petiga krav så jag gör helt enkelt utan beskrivning och skriver ner hur jag gör för att kunna göra minst två likadana.
 Jag led lite av startitits igår och blev sugen på att lägga upp till ett par blöjbyxor till kommande barnbarn. Jag har inte stickat av beskrivningen till Vanilla Soakers förut så det var på tiden. I minsta storleken är de minst sagt snabbstickade. Jag har bara några varv kvar innan jag kan lägga dem i presentlådan.
Stickade även klart tredje paret sockor till ena barnbarnet härom dagen, det var de av camoflagefärgat garn och nu i helgen ska han få dem och även om de svartvita blev i största laget tror jag att de andra två kommer att passa direkt.

Inga kommentarer :