tisdag 22 november 2016

Färdigsytt

Ibland blir några plagg klara. Tex den här jackan som jag sydde för några månader sedan och som inte var bra utan sned i framkanterna när jag provade den. Men plötsligt tog jag tag i mitt UFO, sprättade och sydde om, handsydde fållar, sydde knapphål och tog sedan på mig den och den känns bra. Det är faktiskt tom så varmt att jag kunde ha den på mig idag när vi åkte till IKEA i Avignon och den närliggande tygaffären Tissus Grégoire. Jag köpte inget nytt tyg men det är kul att titta.
 Jackan är inte varmfodrad men idag fick jag plats med en halvtjock stickad tröja under och det funkade hyfsat bra. Kanske blev det lite trångt över armarna men ändå helt okej.
 Många fransyskor har kortare jackor, ofta med korta vidare ärmar och jag brukar tycka att det ser så fint ut. Inte med de kortare ärmarna men en kortare lite vid jacka. Och nu har jag en egen. Jag tog däremot en smalare längre ärm eftersom jag tycker att det passar bättre på mig.
Mönstret till jackan är från Knipmode 09/2014 och du hittar det här. Men jag har tagit ärmarna från en annan modell från samma nr, den finns som separat mönster här.

1 kommentar :

Anonym sa...

Snyggt med det där vecket i ryggen! Ja, visst känns det skönt när man rättat till det man inte känt sig nöjd med, men ibland är tröskeln ganska hög ...