lördag 19 november 2016

En solig lördag i Provence

 Strax efter sju vaknar jag och tittar ut genom fönstret som vanligt. Det är inte riktigt ljust ännu men snart.
 Runt åtta sitter jag och stickar en stund på mina tvåändsstickade vantar som jag tänkt ska bli klara innan jag åker tillbaka till Sverige i början av december.
 Vid nio-tiden får mannen fota mig i mina marinblå kläder. Dagens tema i en sy-fotoutmaning på instagram var Neutrals, och numera klär jag mig ganska ofta i blått trots att det var helt otänkbart för ett år sedan. Vilken tur att en kan ändra sig.
 Vid tio-tiden ger vi oss av mot marknaden. Här är en bit av stadsmuren från romartiden.
 Vi går ganska länge på marknaden och här är några bilder från allt som säljs där.
 Vid halv ett tiden sitter jag en stund på terrassen och njuter i solen. På sommaren när solen står högt på himlen får jag ingen skugga av vindskyddet längs med terrassen. Men även här står solen lågt i november men den är fortfarande väldigt varm och ger mycket ljus.
 Vid tvåtiden sitter jag på terrassen och handsyr kanterna på en satin-top som jag tänkt ha under en kavaj. Även svart har fått komma in i min garderob efter att ha varit borta ganska länge.
 Vid tretiden fotar jag rosen som mannen fick hos blomsterhandlaren när han köpte en bukett med anemoner. De blev visst inte fotade.
 Vid fyratiden har jag skrivit ut en ny bild på barnen inkl. några respektive och sätter upp den på kylskåpet. De utskrivna bilderna bleknar och behöver bytas ut då och då.
 Vid fem-tiden är jag ute på terrassen en sväng igen och nu fotar jag min hibiscus som fortfarande har många knoppar. Jag hoppas att någon av dem snart slår ut.
 Vid sextiden sitter jag vid symaskinen och syr fast linningen på en kjol. Nu är det bara fållen kvar men den syr jag nog inte förrän i morgon.
 Efter att vi har ätit vi sjutiden börjar jag sticka en provlapp på ett nytt garn som jag ska sticka en kofta av.
Vid åttadraget är det väderrapport på tv:n. Det verkar som att vi kanske får lite regn men trots det kommer det enligt kartan att bli upp till 17 grader varmt i skuggan. Underbart om ni frågar mig.

Skriv gärna en kommentar så att jag vet att du varit här! Fler som också fotat idag hittar du här.

6 kommentarer :

Anni sa...

Vantarna blir ju precis hur snygga som helst!

Anna sa...

Åh, så skönt att få sitta mot sol väggen och njuta så där! Här dröjer det bara 24 veckor tills jag får göra detsamma!

Micke sa...

Gottigt med sol & värme.

Kattis sa...

Du är fin i blått!

Tinna sa...

Blir alltid så avundsjuk på dina marknadsbilder. Sådana marknader finns liksom inte i Sverige...

Frolic-Eirin sa...

Åh... romertidsrester, må bare like sånt!!
Takk for titten!