onsdag 19 oktober 2016

Ginger Jeans

I helgen fick jag ett ryck och sydde mig ett par jeans. Jag använder ju alltid kjol men har ett tag varit lite sugen på att sy ett par jeans.  Mönstret är från Closet Case Files och  modellen heter Ginger Jeans
Jag sydde dem av två stuvbitar stretchigt jeanstyg som jag köpt på Skroten i Kinna. Tyvärr var det lite i stretchigaste laget men jag får se det som ett test-par. Jag kommer också att gå ner i storlek till nästa par eftersom de här är för stora. De är dessutom lite för höga i midjan för att det ska kännas helt bra.Så till nästa par ska jag sänka midjan lite. 
Min Bernina från 1981 är perfekt att ha när jag ska sy stickningar genom många lager tyg. Inga problem alls utan den bara tuggar igenom även om det är fler än 10 lager tyg. Det är verkligen toppen. 
I eftermiddag ska jag åka till Skroten och då ska jag se om jag hittar svart jeanstyg att sy ett par till i mindre storlek och med mindre stretch. Jag tar omvägen om Skroten när jag ska hämta mannen på Landvetter när han kommer hit från Provence.
Uppdatering: Jag gav bort de här jeansen till en vän som de passade bättre på.

Inga kommentarer :