fredag 23 september 2016

Mitt syrum

Hos Ewa med bloggen Tyg och Garn hittade jag en uppmaning att visa sitt syrum. Det är Alexandra med bloggen I gott pysselsällskap som ska göra en sammanställning av flera olika syrum och om jag inte är för sent ute så kanske min också kommer med. 
 Här är min franska syhörna. Bilden tog jag när det var nystädat och nu är det minst sagt lite mer prylar framme men det är en hörna jag är väldigt nöjd med. Jag har min gamla overlock som jag köpte 1989 och som fungerar perfekt och en nyare Bernina som jag fick/köpte för tre år sedan. Min gamla Bernina fick flytta till Sverige och syhörnan jag har där.
Snett bakom mig till vänster har jag hyllor uppsatta på väggen där jag har mina tyger och i lådorna finns knappar, resår och mycket annat välbehövligt. I tidskriftssamlarna står mina mönstertidningar och några innehåller även enstaka mönster.
Jag har också ett nerfällbart klippbord över det som tidigare var mitt sybord men numera är det alltid nerfällt även om bordet står kvar.
Det är skönt att slippa att ligga på golvet när jag ritar mönster eller klipper till.
Klickar du på etiketten Syrum kan du se hur syrummet sett ut andra gånger och om du dessutom klickar dig in på instagram och min hashtag #MedeasSyrum kan du även få se lite av mitt svenska syrum.

3 kommentarer :

Anonym sa...

Det var en rejäl syhörna med plats för mycket, ser det ut som. Verkar vara bra takbelysning också. Det får bli nästa sak att förbättra i mitt syrum!

Alicia sa...

Åh så fiffigt med den nerfällbara bordsskivan! Det ska jag komma ihåg. Och jag drömmer om den dag jag också kan sortera tyger i ett hyllsystem - just nu är de i en enda röra i garderoben och det är hopplöst att hålla snygga högar (fast slarv är nog lite ett personlighetsdrag också, ska jag erkänna). Fint, fint och inspirerande :)

Grahnslöjd sa...

Wow, vilken ordning!! Verkligen en rejäl syhörna!!:)