onsdag 31 augusti 2016

Dagarna de går och går...

Så gick plötsligt mer än en vecka och jag har inte haft tid eller ork att blogga alls. Bilder varje dag kommer däremot på mitt instagramkonto så där får du gärna följa mig. Sök efter med_ea så hittar du mig där. Där visar jag både stickat, sytt, skrivande, trädgård, resor, mat, strand, barnbarn och en blandad kompott av allt annat. Men som sagt, just nu befinner sig jag och mannen i Sverige och besöker vänner och bara tar det lugnt i huset på landet. Den huvudsakliga orsaken till att vi åkte till Sverige var att vi ska på släktträff på Österlen helgen som kommer. Det är en amerikansk syssling till maken som ordnat det hela och jag ser fram mot att träffa dem och att få komma till Österlen. Vi åker en dag tidigare för att jag ska göra lite research för boken jag håller på och skriver. Jag tyckte att det passade bra att kombinera så på fredag ska jag se om jag kan hitta var min huvudkaraktär bor och var hon oftast går ut och äter eller handlar eller vad jag nu hittar på. Ser verkligen fram mot den biten också eftersom det är första gången jag åker någonstans med tanke att göra research.
Men nu till vad vi gjorde i måndags.

Vi var på bio och såg filmen Läkaren på landet. En mysig film som till viss del stillade hemlängtan. Att få höra franska och känna igen sig i vissa situationer var väldigt trevligt. Dessutom gillar jag François Cluzet väldigt mycket efter att ha sett honom i filmen En oväntad vänskap ett antal gånger.
Bion gick på en konstig tid, redan klockan 15.45 och när den vara klar strax innan sex gick vi en runda på stan, dvs. Jönköping och letade sedan rätt på en restaurang på Tändsticksområdet som vi funderat på förut men inte fått bord på. Restaurangen heter Tegel och vi blev väldigt nöjda med både servicen och maten. Vi tog en överraskningsmeny och fick först fem olika tapas i tre omgångar och efter det en varmrätt.
Två av fem tapas
Mycket gott och tilltalande både för öga och gom.
Varmrätten bestod bl.a. av rostbiff av kalv

Inga kommentarer :