lördag 16 juli 2016

En lördag i bilder

Dags att fota sin dag en gång i timmen. Fler som fotar hittar du här.
 Lyckas sova till strax efter åtta och fotar den härligt blå himlen och mina vackra clematis.
 Tar det lugnt, dricker kaffe och stickar på ärmarna på min Beeline-tröja. Har begränsat med garn så jag stickar klart ärmarna innan jag stickar kroppen så att jag kan utnyttja allt garnet som är kvar för att få kroppen så lång som möjligt.
 Strax efter 10 fotar jag vår kejsarvinda som blommar massor. En dag för varje blomma så det skräpar en hel del.
 En stund efter elva köper jag lite fodertyg på marknaden. Bild kommer senare.
Strax efter 12 är jag på väg hem och fotar ingången till ett hus i grannkvarteret.
Strax efter 13 zickzackar jag tygerna jag köpt, innan jag ska tvätta dem. Krymper tygerna innan jag syr av dem för att inte överraskas av krympning av plaggen. De två översta är fodertyger och det nedre ljusgrå är ett linnetyg jag bl.a. ska sy skjorta till mannen av.
Strax efter 14 äter jag av de supergoda körsbären vi köpte på marknaden.

 Strax efter 15 ser jag ett stort, svart moln röra sig över himlen och går till sovrummet för att se vad det är och ser svart bolmande rök norrut. Kollar lokaltidningens hemsida för att se om det står något men hittar inget...
 ...förrän lite senare. Den här bilden är från laprovence.fr. Det är en fabrik för återvinning som fattat eld.
 Strax efter fyra syr jag kragen på en skjorta till mannen.
 Strax efter fem har mannen gjort pizzaladière, som är en slags lök- och ansjovispaj. Självklart blir det bubbel till det.
 Strax efter arton är det bara ljus rök från branden och i tidningen står det att de begränsat branden men att det tar några dagar att helt släcka.
 Strax efter nitton mäter jag ut hur stora knapphålen ska vara på mannens skjorta.
 Strax efter tjugo äter vi middag och dricker varsina drycker. Rester från igår och tidigare idag.
Strax efter 21 sitter jag på terrassen men vinden verkar vända och röken rör sig så att det börjar dofta, vilket det inte gjort förut. Jag går in och stänger dörren ut så att vi slipper få in röklukten. Nu blir det inga fler bilder från mig idag för jag ska maska av en stickning och kanske läsa lite i en bok.

8 kommentarer :

Annika Roos sa...

Tittar in på din dag. Vad soligt och fint det ser ut att vara.

Majsan sa...

Kikar inom och ser hur Din dag ser ut. Marknad låter underbart!

Anni sa...

Funderade just på hur ni kunde sitta ute och äta när det brann sådär, men vinden låg tydligen på åt andra hållet. Tur det, för den där svarta röken vill man inte få in!

Anna sa...

Inne och kikar på din dag!
God morgon!

Hoppas ni får en fin söndag!

// Anna

Micke sa...

Finfint väder där ju!
Fattas bara annat.. regn här idag och än är inget räcke på balkongen uppe, Hade gjort upp med byggföretaget jag skulle få ha kvar ställningen till efter helgen. Undra om det innebär tisdag :)

Än är det lite för tidigt känner jag för det ska mörkna om kvällarna men skiljer ju tokmycket om det är en klar eller regnig kväll också.

Eva B M sa...

Är här och kikar på din dag.

Kattis sa...

Läskigt med storbränder!

För övrigt ljuvligt i ditt Frankrike.

Tinnan sa...

Kikar in här några dagar sent... Varje gång jag ser dina bilder längtar jag tillbaks till Frankrike. Otäckt bara med Nice...