måndag 4 juli 2016

Ännu en resdag

Det är redan dags att fota en bild i timmen och även denna dag är det resdag för mig eftersom jag åkte till Stockholm igår för att fira minsta barnbarnets 1-årsdag och jag sov över till idag. Fler som också fotar hittar du här!
07.00 Blir väckt av mitt lilla barnbarn och eftersom solen skiner går jag ut på balkongen och fotar deras rosa jordgubbsblommor
 Runt åttasnåret har vi ätit frukost och Ella visar sin förmåga att spela trumma och jag fotar dotterns fina elefantöron. Jag hoppas på att få ett skott när de växt till sig lite.
 Strax efter nio är jag på väg i tunnelbanan. Jag ska nämligen på färganalys hos en kvinna som inte använder sig av årstiderna utan plockar fram alla färger som passar mig oavsett vilken "årstid" de kommer från.
 Här är några av de färger som passade mig. Hon sa att det nog hade varit jobbigt för den som hade försökt stoppa in mig i en av de fyra årstiderna eftersom jag har färger från alla fyra. Mina färger var inte helt varma eller helt kalla utan mitt emellan. Balanserade som hon kallade det. Och jag fick många röda nyanser vilket var kul eftersom jag älskar rött, bland många andra färger.
 När vi var klara åt jag en räkmacka till lunch. Jag har sagt det förut men säger det igen, att räkor är en av de få saker jag saknar när jag är hemma i Frankrike. Räkorna där smakar inte alls som de i Sverige, inte ens de som kallas "Nordique".
 Vid fjortontiden har bussen just lämnat Stockholm på sin väg söderut.
 Vid femtontiden har vi i stort sett passerat Södertälje-röran. dryga halvtimmen extra tog det pga krånglet vid motorvägsbron.
 Vid 16.30 passerar vi Norrköping.
 Vid 17.30 har vi nyss lämnat Linköping...
 ...och vid kvart i sju kör vi in i Jönköping. De tre fönstren på bottenvåningen i det röda huset var våra mellan 2009 och 2012 när vi delvis bodde i Jönköping
 Jag äter kvällsmat på Coffee house by George medans jag väntar på yngsta dottern som har haft min bil när jag varit i Stockholm
 Vid åtta-tiden är jag på väg på RV40 mot huset på landet.
 Hemma igen och jag fotar några av de 60 hästar som betar i hagen intill huset.
Vid 21-tiden tänker jag på hur underbart det är att solen skiner
Vid 22-tiden seglar de här vackra molnen förbi och det får bli min sista bild för idag.

9 kommentarer :

Tinnan sa...

Älskar din sista bild. Vilka färger!

Annika S sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annika S sa...

Hej kikar in på din EFIT-dag. Vilken härlig liten 1-åring
Vi åkte tvärtom igår, från Helsingborg via Jönköping till Stockholm,
Har du varit på Tändsticksmuseet och sett Impermanent av Wolfgang Stillet?
/Annika
https://auroraaurum.wordpress.com/

Micke sa...

Kollat in din dag. Inte helt fel med 1-årskalas som igår. Mycket resa blir det med. Men jag är bra på hålla mig hemma när det är sommar.

Frolic-Eirin sa...

Så fine bilder du har funnet for dagen din... Takk for titten!

Micke sa...

Sen angående Södertäljebron, läste att det kommer ta sin lilla tid det där! Sen din fråga om taket.. nä, det är bara ett av de 3 taken som de hunnit lägga pappen på. Eller rättare sagt, av de 4.. det är ett litet på 3x2m över entrén också.

Hanna sa...

Vilken underbar dag! ���� Dom där soliga sommarkvällarna är ju svåra att slå! ���� Och vilket bedårande litet barnbarn du har! ����

Kattis sa...

Nog är det ljuvligt när solen väl visar sig! :)

Ariella sa...

Hej!
Kikar in på din dag