torsdag 5 maj 2016

Ull och bomull

Jag har märkt att jag ofta återvänder till kvaliteten ull/bomull när jag stickar tröjor/koftor nu för tiden. Det är en väldigt trevlig kvalitet. Värmen från ullen som kombineras med mjukheten från bomullen. Just den här tröjan heter Anna-Karin och är från YlloTyll

//Today I wear a knitted sweater (ravelry link) in Amy Butler Belle Organic DK in 50% wool and 50% Cotton. A soft and lovely sweater to wear when the wind is a little bit cold. 

4 kommentarer :

Iréne JB sa...

Fin tröja! Har du tips på bra garn med den blandningen? Är sugen på att prova materialkombinationen i en sommarkofta.

Efwa - Medea sa...

Iréne: Jag har stickat i Woolcott från Hjertegarn: 55% ull, 45% bomull, Coast från Holst el. Magasin Duett: 55% Merino, 45% Bomull, Yndlingsgarn från Rasmilla.dk och Amoretto från Thomas Kvist, men det sista finns nog inte längre precis som Belle Organic som jag stickat den rosa tröjan i. Det finns säkert flera andra garner i den kvalitén men det är de här som jag har testat.

Efwa - Medea sa...

Jag gjorde en sökning i Ravelry på bomull/ullgarner och fick en lista på 271 sorter. Alla finns förstås inte att få tag på i Sverige men några fler än de jag räknade upp kan du säkert hitta. Klicka här så får du upp min sökning.

Anonym sa...

Instämmer till fullo - en kofta i ungefär hälften ull, hälften bomull är lagom varm, mjuk och skön året om!