söndag 22 maj 2016

En bildrik söndag

Idag har det varit EFIT-dag då vi fotar ungefär en gång i timmen. Fler som fotat idag hittar du här. Jag har tillbringat helgen hos ena dottern i Linköping och flög hit från Marseille i fredags.
 För ovanlighetens skull var jag vaken efter midnatt. Men strax efter ett kröp jag ner i bädden och sov gott ända till åtta-tiden.
 Vid halvnio-tiden fotar jag barnbarnet som fått en ny kofta av mormor. Hon blev nog ganska nöjd.
 Glömde fota frukostbordet innan vi började äta, men så här såg det ut när vi var klara. Colaburkarna står viss kvar sen igår.
 Strax efter 10 stickar jag och ena dottern. Den andra dottern börjar virka grytlappar.
 Strax efter elva stickar vi fortfarande och här är äldsta dotterns islandströja som hon stickar till Ella.
 Strax efter tolv gör Ella en massa roliga miner och här fångades en av dem på bild.
 Strax efter halv två kliver jag på bussen och börjar resan söderut mot Jönköping.
 Strax innan tre närmar vi oss Jönköping och jag fick ett konstigt "anfall" på bussen då jag blev alldeles kallsvettig och trodde att jag skulle svimma. Det gick som väl var bra...
 Tar ytterligare en buss mot Habo där jag hälsar på min mamma som fortfarande kämpar på men inte mår så bra. Jag är där en timme men vid fem-tiden börjar jag resan hemåt mot huset på landet.
 På väg hem handlar jag lite grand så att jag åtminstone har frukostmat.
 Vid sjutiden fotar jag lite blommor i trädgården. Här blir det lite tid mellan hägg och syrén och nu börjar liljekonvaljerna blomma och de doftar underbart liksom häggen.
 Vid halv-åttatiden har jag tänt i vedspisen. Det är väldigt kallt inne men förhoppningsvis får jag upp temperaturen snart.
 Vid halv niotiden sitter jag och läser och doftar på liljekonvaljerna som jag plockat in.
Strax innan 21 tar jag ett glas tomatjos med sellerisalt som jag köpt i Frankrike. Det är jättegott men tyvärr finns det inte sellerisalt att köpa i Sverige.

4 kommentarer :

Ariella sa...

Kikar in på din dag. Sött barnbarn du har

Anettesbokboble sa...

Så flotte bilder! Håper mandagen din blir like fin :)

Anna sa...

Inne och kikar på din dag. Verkar ha varit en skön söndag.

Sofia sa...

Söt liten tjej! Jag måste nog ge mig ut och leta efter liljekonvaljer imorgon; har sett så många foton på dem, men har själv bara sett bladen än så länge...