söndag 1 maj 2016

Att bli bättre

Jag har följt fotoutmaningen i Järbogarns blogg lite på avstånd men idag tänkte jag att jag faktiskt ska göra övningarna och se om jag kan förbättra mina fotografier lite.
Övning 1 (länk till Järbo) var att fota ett stilleben inomhus. Jag valde mina gröna gladsockor och letade fram lite saker i passande färger.
 Första bilden gillar jag mest för att den är tagen mer uppifrån...
...men ljuset i den andra är bättre.
Övning 2 (länk till Järbo) gick ut på att fota ett stilleben utomhus. Jag valde att fota flera olika saker, både mössor, halskragar och en tröja. 
 Kejsarkronorna hade verkligen rätt färg för att matcha halskragen men bilden blev lite platt.
 Tröjan på stentrappan blev fin tillsammans med lungörten men även om saxen är fin sticker den ut för mycket.
Mossa är verkligen vackert som bakgrund och med kontrastfärgen lila borde det blivit fint men jag har nog inte tillräckligt med tålamod. Blommorna kanske var överkurs. Det kanske hade räckt med mössan och mossan helt enkelt.
 Tror att det inte alltid behövs rekvisita, så även om druvorna hade rätt orange nyans i sig hade nog halskragen klarat sig bra själv.
 Mest nöjd är jag nog med mössan som jag hängde upp vid stenarna ner mot jordkällaren.
Även mot den slitna falufärgsmålade träväggen blev det en fin komposition tycker jag. Jag får nog leta vackra bakgrunder och strunta i att ha en masssa rekvisita, åtminstone när jag fotar i naturen. 

Övning 3 (länk till Järbo) handlade om att fota vantar på olika sätt. Jag har inte många vantar eftersom jag ger bort de flesta men jag hittade ett par halvvantar som jag fotade ihop med en teburk familjen köpte i London 1977 när drottning Elizabeth firade 25 år som regent. Med några rullar sysilke i passande färger blev jag väldigt nöjd. 

Inga kommentarer :