måndag 11 april 2016

Saker

Att rensa tillhörigheter är en process som får ta tid. Men när jag hittade Marie Kondos bok i somras (jag rekommenderar dig att läsa den engelska) och ändrade fokus blev det mycket lättare. Att tänka "älskar jag den här" från att tänka "ska jag rensa bort den" blev en total förändring för mig. Det är mycket svårare att komma fram till om en sak ska rensas bort än att känna efter om jag älskar en sak, eller om den "sparks of joy"- glittrar som Marie Kondo uttrycker det.
Jag har försiktigt börjat om att rensa enligt konmari ännu en gång eftersom jag blev avbruten i somras när mamma blev sjuk. Energin räckte inte till mer än att ordna för henne, mitt eget fick gå på sparlåga. Även om det bara blivit sämre med mamma har jag ändå fått tillbaka lite energi att fixa med egna saker och speciellt nu när jag befinner mig i mitt franska hem.
Hittade en länk idag till en sida där det finns förslag på hur en kan tänka när minnessaker ska rensas. Det är något jag har framför mig på ett mer påtagligt sätt eftersom jag kommer att få sortera mammas hem framöver. Här kan du läsa tipsen.

Inga kommentarer :