söndag 10 april 2016

Inspiration

När jag befinner mig i Arles flödar inspirationen. Det känns lättare att andas, nästan hela tiden i alla fall och jag plockar bland mina tyger och planerar vad jag ska sy och framför allt har jag kommit igång att sy. 
Tygerna på bilden är de jag tänkt sy lite sommarkläder till min garderob här i Arles. Jag har köpt en skissbok med förritade modeller att använda när jag ska rita mina sy-planer och här nedan ser du det jag tänkt sy nu, förhoppningsvis denna veckan innan jag åker tillbaka till Sverige. 


 Jag har klippt till den mörkrosa t-shirten, den vita a-linjekjolen i linnetyg och sytt klart jeanskjolen. Den är sydd av ett par långa jeansshorts så det gick fort. Den är inte helt okej i formen men jag ska prova att använda den och så får jag se hur den känns. Toppen som jag ritat ihop med jeanskjolen är en topp jag klippte till för länge sedan men som sen inte blev sydd men det ska den nu eller så åker den ut.

Den ligger i mitt svenska syrum så jag får sy på den när jag kommer dit igen. Mönstret är från Knipmode och framstycket är vridet på något finurligt sätt.

När jag klippte till den rosa t-shirten och den vita linnekjolen klippte jag ytterligare en t-shirt i grönt som ska få ett randigt ok. Allt för att utnyttja tyger som finns i tyghyllan. Det känns verkligen bra att använda det som finns där. Jag har också packat en stor papperskasse med tyg att lämna in på Emmaüs i närheten av Arles när vi åker förbi där.

Inga kommentarer :