tisdag 12 april 2016

En somrig tisdag i Provence

Idag kom jag på ganska sent att det var EFIT-dag men några bilder ska jag väl hinna med. Fler som fotar hittar du här.
Jag kom egentligen inte på förrän strax innan elva att det är EFIT-dag idag men jag tar med en bild jag tog tidigare på morgonen. Jag stickar på min ufo-stickning för april. Det ska bli ett mellanting mellan sjal och halskrage/cowl, alltså en Cowlette. 
 Strax innan elva startar jag Scrivener som är programmet jag skriver böcker i. Startade det för att jag trodde det skulle hjälpa men jag har ändå inte skrivit något idag när jag lägger in bilderna strax innan 17...
 Vid tolvtiden börjar jag sy ihop en t-shirt av rester i tyghyllan. Jag försöker sy av det jag har istället för att köpa nytt och det mörkgröna räckte inte till en t-shirt för sig själv så jag gör den randig upptill.
 Vid halvtvå-tiden har vi åkt en sväng och jag tittar in i en inredningsaffär medan mannen lämnar in bilen för besiktning. Det här var ett smart sätt att använda virkade dukar. Tror att jag ska göra ett litet brödfat av någon virkad duk jag har i mitt svenska hem.
Vid halv tre väntar vi på att bilen ska bli klar. Även att vi hade bokad tid var det flera bilar före i kön så vi fick vänta. Nåja, bilen klarade kontrollen och vi kunde åka därifrån.
Nu blommar nästan allt här i södra Frankrike. Kastanjen är verkligen vacker!
Vid halv fem är vi på väg hem. Det finns en del vägmärken som jag inte sett i Sverige. På den här gatan har det nog varit för mycket tutande av bilar.
 Missade att fota ett tag men vid kvart över sju äter vi middag. Ikväll blev det ankbröst. En av mina favoriträtter. Tyvärr hade vi glömt köpa jordgubbar annars hade ni fått se det också. Säsongen för jordgubbar börjar i mars och håller på till i oktober. Men högsäsong är det mellan mars och juli.
20.15 Vi har blommor inomhus också. De här tulpanerna är lite roliga i hur de växer. Den närmast är alldeles platt på ovansidan och tittar rakt ner i bordet. 
 21.15 börjar jag plocka ihop mönsterpapper och pennor efter att ha ritat och justerat mönster till några plagg jag tänkt sy. Det behövs lite nya sommarkläder och tygerna i hyllan behöver bli använda.
Nu ska jag sätta mig och sticka lite och kanske läsa några sidor i min bok innan det blir sängen.

10 kommentarer :

Micke sa...

Åhh, fuskigt med allt det blommandet ;)
Här har jag snö/is ännu på tomten.

Annika S sa...

Alltid lika mysigt att se dina bilder från södra Frankrike

https://auroraaurum.wordpress.com/

Vonkis sa...

Undrar hur många fina virkade dukar som ligger i lådor hos folk utan att användas. Det där verkar ju himla smart. Tror du de använt typ tapetklister för att forma dukarna eller kan det kanske vara sockervatten?

Boel sa...

Hej Efwa! Tack för trevliga inlägg! Man blir sugen både på att handarbeta och åka till Provence! Min körkompis Ulf O sa att din mamma varit dålig. Trist. Hoppas det blir bättre.
Mannen och jag längtar till juni då vi ska vara i vår lägenhet flera veckor. Jag funderar på att registrera vår bil i Frankrike. Har du några tips vad men ska tänka på?
Hälsningar Boel

Gurkiss sa...

Hej :)

Kikar in din dag så här långt.
Härligt att bilen gick igen kontrollen :)
Åååh vad härligt med en massa blommande :)

Ha de gott.
Kram Gurkiss

ps. jag är inte så förtjust i McDonald´s mat men det fick duga idag tyvärr då magen var enormt hungrig.ds.

Efwa - Medea sa...

Vonkis: Jag tror att jag ska använda vattenutspätt trälim att stryka över duken. Jag tänkte lägga den över en skål och först stryka på baksidan och när det torkat tänkte jag stryka på insidan. Vad tror du om det?

Efwa - Medea sa...

Boel: Ja det är trist med en sjuk mamma. Är ni skrivna i Frankrike? Om inte går det inte att registrera bilen här. Så mitt första tips är att skriva sig i Frankrike. =D Om ni redan är skrivna här är det svårt att svara på vad ni ska tänka på i en kommentar. Jag kan i alla fall säga att det är mycket pappersexercis. Kanske är det enklare att sälja den svenska bilen i Sverige och köpa en fransk bil på plats.

Frolic-Eirin sa...

Ja... det er nok full vår Provence!! Kos deg!

Likte også de kurvene
Takk for titten

Ruta Ett sa...

Vilka underbara blommor du har hos dig! Och jordgubbar redan - nu blev jag avundsjuk - de är mina favoritbär!

Anonym sa...

Hej
Hoppas du kan stanna en lång period i Frankrike.
Tråkigt med sjuk anhörig, men glöm inte bort dig själv och din relation med maken.
Kram okänd Lena