onsdag 20 april 2016

Drömmer om en blomstrande äng

När mina föräldrar bodde i huset på landet hade de en stor blomsteräng i en del av trädgården. Men efter flera år i min ägo har den växt igen med gräs.
Nu tänker jag att jag ska försöka få till den igen eftersom jag tycker att det är så fult med enbart långt gräs. Jag läser på lite om hur jag ska få till det igen och till helgen ska jag kanske börja med att räfsa bort det torra gräset sen förra året. Hos Weibulls finns en hel del bra info och hos Pratensis.se hittade jag mer info om hur en går tillväga för att anlägga en blomsteräng.

När jag var i Arles fixade vi en hel del på vår innergård. Vi rensade bort en massa skräpiga växer och bytte bambuskydden vi har haft runt terrasserna. Vi lämnade en grövre stam som var kvar sedan någon tidigare växt vi haft och nu har den konstigt nog börjat få nya skott. Mannen skickade nedanstående bild idag.
Jag hoppas på att det är vår tidigare passiflora/Passionsblomma som vill återvända om inte är det kanske kejsarvindan även om jag inte tror det.

Inga kommentarer :