söndag 27 mars 2016

Römertopfen kom fram igen

Idag blir det middag gjord i lergryta. En väldigt bra metod att laga mat med. Inte snabbt men maten sköter sig själv. Konstigt hur en pryl som lergrytan helt försvinner. Brukar du laga mat i lergryta?

5 kommentarer :

Lena Svensson sa...

Vi gör gärna kyckling i lergryta som vi lagar så den fallet i bitar

maliz sa...

Vi ska ha Kassler med purjolök i Römertopf idag. Smaskig och helt enkelt att laga med bara lite vitvin som vätska.
Med hälsningar från Tyskland.
Marlies

garntrassel sa...

Jag brukar laga grishalsskivor i bl a i min gryta. Skivad potatis i botten, på med lite buljong och kryddade skivor på toppen. Enkelt och sååå gott ☺
Men jag undrar vad du gjorde i din gryta - det ser så mumsigt ut ��

Efwa - Medea sa...

Garntrassel: Jag gjorde porterstek med massor av grönsaker under och över köttet. Det blev gott men blev klart mycket snabbare än jag hade tänkt mig. Men det blev bra ändå.

fale artut sa...

Ja, lergrytan är bra att laga mat och baka i.