tisdag 15 mars 2016

Nyttigheter

Behövde en uppiggande dryck förutom den vanliga ingefära-lime-drycken eftersom jag trots dagligt intag av mirakeldrycken blivit dunderförkyld.
Hittade ett recept i samlingen på vit sangria utan socker och det tyckte jag passade bra eftersom jag både hade apelsin, citron, lime och basilika hemma. Förutom c-vitaminkällorna hade jag både bubbelvatten och lite vin. För att förstärka känslan av att drycken ska hjälpa mig att bli frisk sökte jag lite info om basilikans nyttigheter och jag blev faktiskt förvånad att det var så nyttigt!
Basilikans egenskaper är uppiggande för sinnet och anses lindra depressioner och utmattning. Basilika verkar lugnande, väderfördelande och främjar matsmältningen. Färsk basilika i matlagningen ger måltiden ett friskt inslag av både smak, färg och doft.
Läs mer om basilikans nyttigheter här.

Inga kommentarer :