tisdag 29 mars 2016

Nya vanor

 Inför april lägger jag till några trackers i min bujo. Månadstrackern har jag använt förut, eller i alla fall haft den inklistrad i min bujo utan att använda den. Nu gör jag ett nytt försök. Jag har ett flertal saker som jag vill få rutin på utöver de jag redan fått rutin på genom att börja använda Bullet Journal som planeringsmetod. Det är fantastiskt för en listmänniska som mig att ha allt samlat på en plats och det ökar verkligen min kreativitet och minskar letandet efter var olika listor är nedskrivna.
Hos Janette fick jag se att hon gjorde en årstracker. Det var intressant tyckte jag och testar ett tag framöver. Än så länge är det hårklippning och besök på kyrkogården som jag markerar. Troligtvis blir det fler saker som passar att ha i en övergripande tracker. 
Så här ser in bujo ut för det mesta. Jag hade tänkt att ha min lilla bok inuti men det blev för tjockt och så här ser det dessutom snyggt ut med färgerna tycker jag. I den lilla boken skriver jag om karaktärerna till boken jag just nu planerar att skriva.
 För att lättare komma ihåg vad det är jag behöver veta om personerna har jag med hjälpa av washitejp fäst lappar att vika ut så att de syns från varje uppslag. I början har jag frågorna jag ska ställa mig om personerna och...
 ...i slutet har jag en lista på tre steg som gäller personerna när jag planerar för att skriva en bok.

Jag följer en metod som kallas Snowflake Method - Snöflingemetoden. Jag har bestämt mig för att pröva ett nytt sätt att arbeta inför att jag ska skriva en bok. Mitt vanliga sätt att bara ha en lös tråd har inte lett till att jag blivit klar med någon bok hittills även om jag skrivit väldigt många ord. Mitt problem är inte att hitta orden utan att knyta ihop historien. Så nu prövar jag ett sätt där jag planerar ganska mycket i förväg för att sedan bara kunna skriva på. Snart kommer jag att kunna börja skrivandet och det ser jag fram mot.

3 kommentarer :

Iréne JB sa...

Kul att se. Jag tycker också att det blev snyggt med den extra pennhållaren och den lilla färgglada boken på framsidan.

Anonym sa...

Låter roligt - men också jobbigt - att skriva en bok. När svårigheten tidigare varit att få ihop storyn på slutet låter det som en bra idé att planera hela historian innan man börjar skriva. Du kommer säkert i mål denna gång - och jag ser fram emot att läsa din bok. Jag lite nyfiken - hur hittar du karaktärerna?

Efwa - Medea sa...

Tygochgarn: Jag hittar på en historia (tar en del från mitt liv förstås) och bestämmer vilka personer/karaktärer som behöver vara med. Sen sätter jag igång och skriver om dem och "det skriver sig själv". Jag sätter helt enkelt fingrarna på tangenterna och sätter igång att skriva och så kommer det nästan av sig själv. =D