torsdag 31 mars 2016

Nu är det dags...

...för sy-LAN. Den här gången ska vi sy i Jönköping och det ska verkligen bli härligt att få ägna sig åt att sy lite kläder. Vi startar nu på seneftermiddagen och håller på till söndag eftermiddag. Det ska bli så kul. 
Att jag inte sytt på väldigt länge märks på att jag ska sy kläder som jag klippte till redan i november. Det är helt sjukt att jag inte hunnit sy något till mig själv, men samtidigt har jag sytt en hel del babykläder och även till ett av de stora barnbarnen. Men nu är det dags att fylla på garderoben lite.
Omlottklänningen klippte jag till redan 2012. Då klippte jag till tre likadana klänningar på en gång och den ena är fortfarande en favorit men den andra blev konstig och jag har inte använt den mycket. Kanske var det därför nr.3 inte blev klar. Men nu tror jag att den kommer att bli sydd i alla fall.

Den ärmlösa blusen har jag sytt två gånger tidigare men då med korta ärmar. Den här gången lyckades jag pussla ihop en ärmlös av en bit liberty-tyg jag har sytt en klänning av tidigare. Jag hoppas att den blir bra.

Granvilleskjortan jag sydde i vinterplanen var verkligen en favorit. Var en favorit till den sprack i ryggen. Det var bara en testblus i ett väldigt tunt tyg och när den blev favorit använde jag den nog lite för mycket.  Men nu har jag även klippt till en i benvitt som jag hoppas blir en favorit även den. Blir den bra ska jag klippa till ytterligare några till. Kanske även någon med korta ärmar till sommaren.

Pennkjolen från Ottobre ska jag sy i ett lite stretchigt jeanstyg. Jag har haft flera kjolar i det här jeanstyget men en av dem är vääldigt sliten så nu syr jag en som får ersätta den.

Min största utmaning blir att sy ett par jeans i svart stretchtwill. Jag som inte ens använt byxor över huvud taget de senaste fyra åren har nu fått för mig att testa igen. Jag har klippt till ett par test-byxor för att se om storleken blir bra. De blir i beige stretchtwill och bara ett par shorts eftersom jag bara fick tag på 60 cm. Tyvärr blev testbyxan för stor och även om jag ritat om mönstret har jag inte kommit längre. Får se om jag tar med mönstret ändå eller om jag struntar i det just nu.

Det enda jag redan sytt av det på bilden är en Mabel-kjol i det leopardmönstrade tyget. Favoritmodellen på kjol som jag har sytt tre av och som jag älskar att ha på mig. Mjukt och skönt eftersom det är trikå och så ser det ändå välklätt och snyggt ut.
Men lite extra tyg ska jag ta med mig. Jag har lite trikå som jag tänkt sy tröjor, kjolar och kanske någon klänning i och kanske blir det nu jag klipper till dem.
de två nedre tygerna är till mig

1 kommentar :

Floraninan sa...

Hoppas ni får en riktigt fin helg med mycket sömnad! Hälsa de andra :)!!