måndag 21 mars 2016

Måndags-bujo

 I helgen har jag varit i Stockholm och varit barnvakt. När jag kom upp till Stockholm mötte dotter och barnbarn upp och vi gick en sväng på S:t Paulsgatan eftersom jag hade lust att titta in på Litet Nystan. Men på väg dit fick jag se Bookbinders Design och i fönstret hade de pennhållare för flera pennor och resårband att spänna runt sin anteckningsbok. Jag blev sugen och gick in och köpte en matchande till min Leuchtturm1917. Snyggast är den utan pennor men bra att pennorna inte försvinner i väskan när jag är ute på vift.
På bilden har jag fäst den på främre pärmen. I butiken hade de satt den vågrätt, runt hela boken så att den samtidigt håller ihop boken. Då måste den förstås plockas bort om en ska skriva något men så här kan den sitta kvar Får se hur jag har min framöver.
I fredags bad jag mannen, som befinner sig i Arles att gå och köpa en pennhållare som den på bilden nedan. Den klistras fast på insidan av pärmen och jag hade en sådan till min första bujo som jag började min bujo-resa i. Men det är ju en nackdel när den klistras fast. Iofs går det väl riva bort den och limma med nytt lim i en ny bok. Men så blev det inte nu.
Mannen har köpt en rosa pennhållare som han ska skicka till mig. Men den kan jag antingen använda på en annan anteckningsbok eller så sätter jag fast den och använder den också på min LT.

2 kommentarer :

Anonym sa...

Hej!
Vilket bra tips! Jag har precis börjat min bujo, efter att uppräckt detta via din blogg. Tack och kom gärna med mer tips
Annika

Efwa - Medea sa...

Det kommer nog fler tips efter hand! Det är verkligen ett bra sätt att samla alla sina listor när en är listmänniska. Att ha allt på en och samma plats är guld värt.