fredag 11 mars 2016

Glas och plåt

Jag är ofta i secondhand-butiker och letar framför allt efter gamla symönster och syböcker. Men jag tittar även på annat. Sedan i julas har jag tänkt på att jag ska skaffa några mindre glasformar att ha när jag gör julmat. Att göra tex. Jansson i stora glasformen gör att det blir mycket rester. Mycket bättre att göra i flera småformar så att det går åt.
Härom dagen hittade jag både en mindre pajform i glas och en halvhög glasform. Dessutom hittade jag en glasform med lock att ha ett halvkilo smör i. Matlådan i plåt köpte jag för att ge till äldsta dottern som kommit långt i sitt plastbantande.
På tal om matlåda i plåt. När jag brukade ha med mig matlåda till jobbet när jag var i tonåren kunde jag inte fatta hur folk tänkte när de hade en "äcklig plåtlåda" till maten. Jag hade säkert en plastlåda som jag kunde värma i mikron. Nu har mina åsikter förändrats och att ha maten i en plastlåda känns konstigare. Men jag har inte lyckats rensa ut mina Tupperware-burkar ännu. Vad ska jag frysa in mat i tex?? Har du några tips vad jag kan använda om jag inte vill ha plastförvaring?

3 kommentarer :

Virka och sticka med Bettan sa...

Hej!
Man kan frysa mat i glasburkar om man inte vill ha plastburkar.
Testade när barnen var små och det fungerade bra.
Elisabeth

Anonym sa...

Använder mig av IKEA:s glasformar ( finns i flera storlekar) med plastlock som kläms åt på fyra sidor. Kan användas i ugn, frys och micro.
Har haft dessa i ett halvår. Toppenbra

Efwa - Medea sa...

Ja, glasburkar verkar ju bra att använda men sen är det du det där med plastlocken på ikeas burkar. Vill inte köpa på mig mer plast även om nutidens plast säkert är bättre än äldre plast. Samtidigt ligger ju inte maten mot plasten. Jag får väl fundera ett varv till.