tisdag 15 mars 2016

Att ha koll

 Insåg när jag hittade den här vasen att det var bäst att kolla upp vad det var för något. Jag bildgooglade och skrev in lite extra information och fick fram att vasen är gjord av Gunnar Nylund som under en tid var konstnärlig ledare hos Rörstrand.
Får se om något av barnen är intresserad eller om den får stå kvar i skåpet med vaser.
Helgen gick i Marie Kondos tecken och mycket har blivit rensat och sorterat.
I en väldigt gömd låda på vinden hittade jag en inlindad keramikfigur som någon fick för måånga år sedan.
Efter att ha frågat på instagram vad det kunde vara för något fick jag veta att det var en Ållebergsryttare från Falköping gjord av keramikern Åsa Gustavsson.

2 kommentarer :

Myggan sa...

Vasen är kul men fy för Ållebergsryttaren. Sambon fick en efter att ha suttit i styrelsen för konstklubben som finns på vårt jobb. Hans är ganska stor och han får behålla den på jobbet. Kommer den innaför ytterdörren förpassas den till en låda på vinden. ;)
/Anna

Efwa - Medea sa...

Haha Anna! Det var väl ungefär så det gick till hos mina föräldrar kan jag tro