torsdag 18 februari 2016

En torsdag i bilder

Här kommer min torsdag i bilder. Fler som fotar hittar du här.
 Vaknade redan vid sjutiden och gick ut i köket för att hämta en kopp kaffe. Såg de vackra tulpanerna jag fick på bröllopsdagen i söndags.
 Vid åtta-tiden sitter jag fortfarande i sängen och stickar på ett par baby-strumpbyxor till minsta barnbarnet. Men strax efter går jag upp igen och äter frukost.
 Vid tiotiden ser jag att det börjat snöa lite. Men det håller inte i sig så länge. Jag hänger ut lite saker för vädring.
 Vid elvatiden har jag gjort diskbänken skinande blank. Jag använder ett mirakelmedel och har bara pyttelite kvar i burken. Men jag beställde en ny häromdagen från universalbolaget. Det är bara naturliga produkter i rengöringen och det gillar jag.
Strax innan tolv har jag lagt några av mina mattor i snön för att rengöra dem. Ännu ett naturligt sätt att rengöra/städa. Får se hur bra det blir. Jag har aldrig testat det förut men det kommer antagligen dofta gott i alla fall. Kom på nu att jag har ännu en matta på vinden som nog ska få samma behandling.
 Vid ett-tiden har jag förflyttat mig till Ulricehamn och tittar in i en garnaffär som tyvärr ska stänga. Jag köper inget men det blev lite tyg på Andersson & Hjalmarsson istället.
 Vid tvåtiden är jag på väg hem och fotar från bilden.
Vid tretiden packar jag upp tygerna från A&H och lägger lite av det i tvättmaskinen.
Vid sexton-tiden glömde jag fota men jag var nog ute och piskade fler mattor. Vid sjutton-tiden hänger jag några av de tvättade tygerna och sätter på ännu en maskin.
 Vid 18-tiden syr jag fast det sista på ett band på insidan av barnbarnets Loki-kofta.
Sen åker jag iväg och lyckas visst inte få något på bild trots att jag tycker att jag fotat åtminstone en bild...
21.30 är jag hemma igen och vrålhungrig. Äter lite gulaschsoppa för att stilla hungern. Nu blir det inga bilder från mig mer idag. Men snart är det dags igen, närmare bestämt den 7 mars.

9 kommentarer :

Ulrika sa...

Ljuvliga tulpaner!!

Micke sa...

Piska mattor i snön minns jag från jag var barn. Tror det sker mer sällan nu.

Hanna sa...

Här har det snöat en hel del under dagen, men nu är det töväder igen...

mossfolk sa...

Piska mattor i snön, det har jag aldrig kommit på tanken att göra!
Tror att det är många garnbutiker som får slå igen, utkonkurrerade av näthandeln.

Frolic-Eirin sa...

garn <3

Ullis sa...

Jag gillar såna diskbänkar. :)

Anni sa...

Klarade du av att gå ut ur garnaffären utan att handla! Jag är mycket imponerad! Saknar affärerna där man kunde känna och se på garnerna på riktigt, att handla på nätet kan ju bli lite chockartat om man köper ett garn man inte känner till.

Ariella sa...

Hej
Kikar in på din dag. Vilka fina tulpaner :)

Vonkis sa...

Verkligen vackra tulpaner.
Kommer ihåg att mamma brukade lägga ut mattorna i snön när jag var liten. De låg ute minst en dag och när hon lyfte in dem låg det kvar en massa bös i snön.