måndag 1 februari 2016

Drömmar

När AlpakkaAnna och jag var på garnsafari i Marseille för några år sedan köpte jag ett franskt merinogarn som faktiskt kommer från en merinofår-gård utanför Arles där jag bor. Nu har garnet legat i garnskåpet tillräckligt länge och jag är sugen på att börja sticka av det.
Tänker just nu att det ska bli en klänning/tunikan Igloo från Heidi Kirrmaier. En klänning som jag beundrat sedan mönstret kom 2010 och nu är det nog dags. Funderar på att sticka "kjoldelen" på min handstickningsmaskin och resten som vanligt och sedan sätta ihop det med hjälp av maskstygn.

2 kommentarer :

Boel sa...

Hej Efwa! Åh jag älskar också merinoull! Brukar lusläsa lappar i plagg och fastnar ofta för tunna merinoplagg!
Hälsa till min körkompis Ulf om han bor hos er!
Hälsningar Boel Sjöberg

Efwa - Medea sa...

Hej Boel! Jo, visst bor Ulf o Brita hos oss. Det är ju deras andra hem. =D Jag hälsar!